Answer Question
Categorie:
0
0

Goedemiddag iedereen. Al bijna 5 maanden voel ik me vreselijk. Het begon bij misselijkheid, en vanaf daar werd alles lichamelijk steeds erger en erger. Vermoeidheid, hoofdpijn, een zwak gevoel, gewichtsverlies… het kwam er allemaal bij kijken. En hoewel ik naar een diëtist was gegaan en al het advies zeer precies volgde (ik ben het soort persoon dat precies het water afmeet voor een kopje cup-a-soup), bleef ik maar gewicht verliezen en bleef ik me maar slechter voelen. Afgelopen maand heb ik zelfs alleen maar op bed gelegen, meer kon ik niet. Zelfs even heen en weer naar het toilet was als een marathon lopen.

Dus uiteindelijk ben ik door de huisarts naar een internist gestuurd, en die bracht iets op wat ik nog niet voor mogelijk had gehouden: lactose-intolerantie. Vervolgens een test gedaan (waarvan de resultaten “verstoord” waren, mij is niet verteld waarom of hoe). Sinds drie weken ben ik bezig met een lactose-/melkvrij dieet, en dat volg ik heel precies en heel streng. Klachten zijn afgenomen: ik voel me al veel energieker, ik heb geen last meer van constante hoofdpijn, geen brandend maagzuur meer, geen opgeblazen gevoel meer, de psoriasis op mijn gezicht is aanzienlijk gereduceerd (eerst was ik op m’n hoofd helemaal rood en schilferig, nu amper. Een heel gedeelte van de eerst rode en schilferige huid is nu heel normaal). Misselijkheid neemt echter iets langzamer af, hoewel ook dat met de week veel minder wordt.

Ik vraag me echter af of het gewoon normaal is dat het eventjes kan duren voordat de misselijkheid helemaal is bijgetrokken? Ik zie online namelijk weinig antwoorden op deze vraag. Ik vraag me dit af omdat het advies van een diëtist inhield dat ik meer melk ging drinken, meer kwark ging eten, meer boter gebruikte… Tevens zijn de momenten dat ik me het slechtst voelde de momenten na het eten van een product waarin melk/lactose in verwerkt zat (hamkaascroissant, yoghurt, melkbiscuit…), of gewoon eind van de middag en ‘s avonds. Dus is het logisch dat, na het gebruik van meer zuivelproducten gedurende 2 maanden, complete herstel iets langzamer duurt?

Er is verder niks anders mis met me. Had gisteren een gastroscopie waarop niks te zien was. Maag, slokdarm, dunne darm, het zag er allemaal uitstekend uit. Hartslag en bloeddruk ook. Darmen en dergelijke voelen ook gewoon goed. Geen galstenen te bekennen, heb een hele echo van m’n buik gehad die niks uitwees.

Ik ben geen expert op het gebied dus ik weet niet of het antwoord zo voor de hand ligt.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 19 oktober 2016 17 07
929 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het kan inderdaad nog even duren voordat je maag en darmen weer helemaal tot rust zijn gekomen.
De misselijkheid zal dan ook verdwijnen. Als je er veel last van hebt, vaag dan aan de huisarts een recept voor metoclopramide. Dat is een middel tegen misselijkheid

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 oktober 2016 17 47
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB