0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 20 augustus 2017 9 40
54 bekeken

Ik woon al enige tijd in Oost Europa, bij mijn schoon familie in. De oma des huizes begon +/- 5 weken geleden met echt een hevige hoest, weigerde vervolgens om naar de dokter te gaan, waarna mijn schoonmoeder ook begon te hoesten, mijn vriendin en nu ik ook. Ze gaan wel naar de dokter hier maar die vertrouw ik niet, die zeggen het ene moment dat het long ontsteking is en het volgende moment een ontsteking aan de stembanden is en het totaal niets met de longen te maken heeft. Zij zeggen dat de slijm vanuit mijn keel komt, maar ik kan garanderen dat dit niet het geval is, mijn longen zitten gewoon half dicht met slijm en heb moeite met ademen. Die doktoren hier zijn echt niet geod gewoon en ik weet niet wat ik moet doen, ik ben 33 en heb dit nog nooit van me leven mee gemaakt zo’n hoest. Weet iemand raad?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 augustus 2017 14 09
Privé antwoord

Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek over te zeggen. In Oost-Europa komt TBC regelmatig voor… Het lijkt in ieder geval iets wat besmettelijk is als iedereen in huis plotseling begint te hoesten…Een andere bacteriële infectie is ook mogelijk. Maar dat zou dan nader onderzocht moeten worden

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 24 augustus 2017 16 27
Privé antwoord
Hoi John, bedankt voor het antwoord, het vreemde is dus dat hier de ene keer ze zeggen het een longontsteking is, dan is het keelontsteking, toen was het een virus en nu hebben ze bloed geprikt bij mijn vriendin omdat het misschien TBC of Kinkhoest is, maar ze hebben nog steeds geen monsters genomen van slijm oid, is dit niet vreemd? Ik denk als ik niet snel weet wat ik heb ik gewoon richting Nederland kom om een dokter op te zoeken. Mijn vriendin is vandaag weer naar het ziekenhuis geweest en die beweerde dat het bronchitis is. Bronchitis is niet eens besmettelijk dus het lijkt me sterk dat de hele familie hier opeens bronchitis heeft.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 augustus 2017 18 53
Privé antwoord

Het is nogal een “zootje” Bronchitis is het beslist niet.
Kinkhoest of TBC kan met bloedonderzoek worden vastgesteld. Ik hoop voor je, dat er snel duidelijkheid komt. In het geval van vermoedelijke TBC en kinkhoest mag je dus niet altijd vliegen, zonder medische verklaring. Als je zou willen vliegen: eerst navragen bij de maatschappij.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB