Answer Question
0
0

Beste huisarts,
Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met het proberen onze droom werkelijkheid te maken, een kindje krijgen. Een jaar eerder ben ik gestopt met de pil (microgynon 50), zodat we (hopelijk) geen last meer zouden hebben van de uitwerk-periode van de pil. Helaas is het nog niet gelukt zwanger te raken.

Na een jaar zijn we daarvoor naar de huisarts geweest. Niet in Nederland maar op de Nederlandse Antillen waar we wonen (expats). Ik maakte me een beetje zorgen omdat ik zo’n 8 keer eisprongtesten heb gedaan (zeg maar van dag 12 tot 22) en nooit positief werden, daarom dacht ik, misschien heb ik geen LH-piek, of vormt/rijpt mijn eitje niet helemaal goed.

Ook heb ik veel bloedinkjes (oud bloed), vooral na de vruchtbaarste dagen van de cyclus vind ik opvallend, de hoeveelheid oud/koperkleurig bloed. Ik ben zo’n 9/10 dagen ongesteld. De huisarts heeft aangegeven dat ik de testen weg moest wuiven, die kloppen niet, niet mee bezig zijn, het is een natuurlijk proces, jullie zijn jong en je wordt gewoon ongesteld (cyclus is zo’n 31 dagen). Voor de zekerheid heeft ze wel een bloedtest laten doen en uitstrijkjes (chlamydia en PAP, deze waren goed). Mijn man heeft sperma ingeleverd, dit was ‘normaal’. Nu bleek mijn bloeduitslagen ook goed (zie bijlages), natuurlijk heel fijn, maar nu weer een half jaar later, luisterend naar dokters advies welke dagen ongeveer, geen testjes meer, niet te vaak vrijen, geen notities meer van cyclus: loslaten, begin ik toch een beetje zorgen te maken. Mijn moeder heeft 5 jaar geprobeerd zwanger te worden, uiteindelijk kreeg ze een Clomifeen-tabletje waarna ze in verwachting raakte. Denkt u dat het toch verstandig is om nogmaals naar de huisarts te gaan in de hoop voor een verwijzing naar de specialist? Of ziet u ook geen bijzonderheden in mijn verhaal/cyclus. Wanneer is het advies dan om nogmaals een dokter op te zoeken? Je krijgt snel te horen; je bent er te veel mee bezig, dan lukt het niet. Maar dat vind ik een vervelend excuus, want dat is niet zo, ik begrijp heel goed dat het tijd kost dat je geluk moet hebben. Bedankt voor uw aandacht alvast!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 28 juni 2016 5 09
211 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je bloeduitslagen zijn in ieder geval prima… Het is vreemd dat je bij de LH waarde van 77 geen positieve ovulatietest hebt. Dit geeft namelijk wel een ovulatiepiek aan. Was het bloedonderzoek halverwege de cyclus gedaan?
Welke test gebruik je?
Hoe verlopen je menstruaties eigenlijk?
Hoe lang heb je de pil gebruikt?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 28 juni 2016 11 32
bedankt voor het antwoord. Ja dat was idd gek, ik dacht dat het bloed rond dag 11 getest was. Ik gebruikte de testen van Etos huismerk. De dokter schatte de piek op dag 18. Wij houden ons daarom aan haar tip, niet te vroeg in de cyclus beginnen en niet te vaak (elke 3 dagen). Testen doe ik dus niet meer sinds november op aanraden van de dokter, Ik heb de pil 10 jaar gebruikt. Mijn mensturaties gelopen de eerste 6 dagen minimaal bloedverlies. Daarna krijg ik de hele pijnlijke ongesteldheidsbuikpijn, zo’n 2/3 dagen en dan houdt het redelijk snel op.
( Line at 28 juni 2016 13 13)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk dat het dan toch goed is om aan de huisarts een verwijzing te vragen voor de gynaecoloog.
Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn. Je LH kan wel hoog genoeg zijn, maar is geen garantie dat er ook daadwerkelijk een eisprong plaats vindt. uitermate vreemd is dat je geen positieve ovulatietest hebt met een LH van 77…Dat zou eigenlijk alleen maar kunnen betekenen dat de testen niet goed zijn of niet goed uitgevoerd. De gynaecoloog kan controleren of er eicellen rijpen en eisprongen plaats vinden. Daarnaast zou je baarmoederslijmvlies te dun kunnen zijn waardoor er geen innesteling plaats vindt.
Overigens vind ik eens in de drie dagen toch wel wat weinig. Je zou namelijk zo de eisprong mis kunnen lopen. Een eicel is na de eisprong maar 24 uur bevruchtbaar…Sperma leeft doorgaans ook maar 2-3 dagen.
Lees ook eens:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/148862-wij-willen-een-baby.html

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 28 juni 2016 19 01
heel erg bedankt! Vrijdag hebben wij een afspraak gepland bij de huisarts. Merci voor uw moeite mijn verhaal te lezen en te beantoorden ? groetjes!
( Line at 30 juni 2016 5 27)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB