0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John
Gevraagd op 10 juli 2016 1 12
150 bekeken

Ik ben een meisje van 19 jaar.
Ik vraag me al langer dan een jaar af of ik OCD en misschien depressie heb. Ik durf er niet met mijn ouders over te praten en weet dus niet hoe ik naar een dokter kan gaan. Als ik naar de dokter zou gaan zou ik er ook niet over durven praten want ik weet niet wat er gevraagd kan worden of wat ik allemaal moet vertellen, Ik wil er niet over praten, maar ik wil wel weten of ik het echt heb. Aan de andere kant ben ook enorm bang dat de dokter me zal vertellen dat ik geen OCD of depressie heb en dan ben ik dus gewoon paranoia en schaam ik me natuurlijk voor alle redenen waarom ik dacht van wel. Ik weet niet wat ik moet doen. Dit is hopelijk een goede eerste stap die me zal helpen. Alvast bedankt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 juli 2016 9 47
Privé antwoord
Als je er niet over wilt praten wordt het natuurlijk wat moeilijk..Als je weten wilt wat er aan de hand is, zal dat wel moeten. Wat de huisarts betreft: Je bent 19 jaar en kunt dus zelfstandig een afspraak maken bij de huisarts. En dat zou je eigenlijk wel moeten doen, anders kom je geen stap verder. Waarom denk je dat je OCD en een depressie hebt?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 10 juli 2016 13 03
Privé antwoord
Ik ben 24/7 bezig met mezelf af te vragen of ik gelukkig ben. Ik heb al vaak zelfmoordgedachten gehad. Dit begon nadat mijn mama een paar jaar geleden een zelfmoordpoging had ondernomen. Ik wil vaak huilen om geen enkele reden of wanneer ik om iets klein en belachelijk gefrustreerd raak. Ik wil mijn vrienden wel zien, maar ik zeg altijd af op het laatste moment en dan blijf ik op mijn kamer. Ik heb geen zin om te communiceren met mensen en sociaal te doen. Ik zal dan voor even gelukkig zijn, maar ik weet dat het niet lang zal duren. De reden waarom ik denk dat ik OCD heb begon bij mijn familie die het zei omdat alles op mijn bureau symmetrisch en op kleurvolgorde ligt en ik kan er niet tegen als iemand iets verandert. Wanneer ik ga douchen check ik ook meerdere keren of de deur gesloten is terwijl ik weet dat ik die gesloten heb. Dit heb ik ook met de garagepoort. Ik herinner me ook dat ik vroeger eens het gevoel had dat ik iedereen in de ogen moest kijken voor ik naar mijn kamer ging anders zou er iets erg gebeuren. En wat vooral de reden is zijn gedachten die ik heb, die ik echt niet wil hebben over mijn geloof en als ik denk aan scherpe voorwerpen krijg ik pijnlijke of gewelddadige gedachte. De reden dat ik dit alles niet durf zeggen is omdat ik deze zaken pas vooral opmerkte nadat ik alles over OCD gelezen had. Nu heb ik dus het gevoel dat mijn situatie is zoals vraag ‘Denk niet aan een roze olifant. Aan wat denk je?’ Ik denk dus dat ik OCD heb en denk ‘ik wil die gedachten niet hebben’ waardoor ik ze net wel krijg. Ik weet niet of het interessant is maar mijn opa heeft schizofrenie en mijn mama heeft depressie.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 juli 2016 13 13
Privé antwoord
OCD zou kunnen. Maar ook een depressie. Ik denk dat je er toch heel goed aan zou doen, om naar de huisarts te gaan en de klachten met je huisarts te bespreken. De huisarts is namelijk degenen die je hier mee verder helpen kan
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 10 juli 2016 13 56
Privé antwoord
Ik zal een afspraak maken. Bedankt voor uw tijd.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 5 augustus 2018 9 53
Privé antwoord
Hallo Ik heb deze vraag een aantal jaar geleden geschreven en ik vroeg me af of deze aub verwijdert zou kunnen worden? Alvast bedankt.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB