Answer Question
Categorie:
0
0

Ik kamp al jaren met het volgende probleem:
Een nare pijn die rechtsonderin mijn buik begint en dan uitstraalt naar de rest van mijn buik (overal onder mijn ribbenkast heb ik dan pijn). Het gaat als volgt: ik kan er maandenlang geen last van hebben. Maar wanneer het komt, heb ik er maandenlang last van. Dan ben ik 3 à 4 dagen fit en dan ben ik 2 dagen ziek. Dit rouleert constant. Dit gaat gepaard met 0 eetlust, vettige en kleine ontlasting, enorme misselijkheid (wel weinig braken) en koude rillingen (koorts). Soms ook slijm en bloed in de ontlasting. 2 kenmerkende typen ontlasting horen hierbij, waarvanik van een foto’s gemaakt heb (ben vandaag weer ziek, maar nog ik een vroeg stadium, vanavond zal het erger zijn). Vaak lig ik dan ook de heledag in een foetushouding in bed.

Ik ben in het verleden gediagnostiseerd met PDS. In het verleden gooiden mijn huisarts en de MDL-arts dit altijd op PDS. Desondanks dat ik bloed en slijm in mijn ontlasting had, duurde het respectievelijk 3 en 3 afspraken bij de huisarts en de MDL-arts tot er werd overgegaan op een endoscopie, welke geen oorzaak kon vinden. Ze vonden mij te jong (destijds 19) om daadwerkelijk andere scenario’s uit te sluiten: men ondernam geen moeite. Sterker nog, de endoscopie had ik afgedwongen.

Ik heb weleens een pijnlijke verstopping, welke niet te vergelijken is met de ‘ziekte’ die ik nu beschrijf. Dat scharen ze (volkomen terecht) op PDS.

Nu 3 jaar later ervaar ik een van de heftigste aanvallen die ik gehad heb. Ik heb meerdere malen studievertraging opgelopenen en wat betreft werk zit men niet te wachten op iemand die 2x per week ziekmeldt.

Ik ben onlangs weer naar de huisarts gegaan, welke mij tot nu toe wel goed geholpen heeft door eerst andere zaken te willen gaan uitsluiten. Ik heb vanmiddag nog een gesprek met hem waarin ik hem ga vragen een spoedverwijzing aan te maken. Ik zou met een normale verwijzing pas over 5 weken terecht kunnen…

De bloedonderzoek die ik recent heb laten doen (ik was toen al 3/4 dagen fit) wees op een verhoogde CRP waarde van 93, een hoge ijzer waarde, een lage waarde voor een bepaalde alvleesklier enzym (ik had 12 en normaliter ligt dit tussen 13 en 63, ik weet niet meer hoe dit enzym heet). Verder heb ik geen glutenallergie. In mijn familie komen de helicobacter pylori bacterie en het lynch-syndroom voor. Het is onbekend of ik ook drager ben van een van beiden.

De huisarts wilt mij laten controleren op FMF en verdere onderzoek doen naar mijn alvleesklier.

Wat denken jullie als jullie dit zo lezen? Ik zit er erg mee, het maakt mijn leven zoveel malen moeilijker… Het heeft een enorme impact op mijn levenskwaliteit.

Leeftijd: 22
Geslacht: man
Medicatie: geen

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 2 februari 2021 17 22
74 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Voordat er nou van allerhand "diagnoses" over het scherm vliegen, zou ik eerst eens even het gesprek met de HA afwachten. je zou kunnen vragen voor een gastroscopie om te kijken of idd de helicobacter pylori hebt

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 februari 2021 17 31
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB