0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door xSky
Gevraagd op 3 april 2019 7 08
51 bekeken

Ik ben een 23 jarige man en loop al een lange tijd met een probleem.

Ik heb al langer dan een jaar (ongeveer anderhalf jaar nu) geregeld ontstoken haarzakjes voornamelijk in mijn schaamstreek en soms in mijn baard. Deze ontstekingen komen en gaan, om die reden heb ik eigenlijk ook lang (te lang) gewacht om er mee naar mijn huis arts te gaan (ongeveer een jaar). Ik heb eerst van alles geprobeerd, stoppen met scheren hielp niet, scrubben hielp niet, gloednieuwe mesjes per scheerbeurt pakken hielp niet, met de haren meescheren hielp niet, elektrisch scheren hielp niet (gevoel dat het hierdoor alleen maar erger werd).

Ik heb van mijn vader een zeer gevoelige huid overgenomen. Ik scheer ook niet elektrisch omdat ik hier dus eigenlijk niet tegen kan.

Bij mijn baard is het de laatste tijd eigenlijk vrijwel niet of amper voor gekomen. Hier dus geen problemen meer mee. Mijn schaamstreek is een heel ander verhaal.

Voor dat ik sex had, had ik nooit echt last hier van. Na ongeveer 1,5 naar in de relatie begon ik hier dus last van de krijgen. Nou was het een maand of 2 a 3 terug dus zo erg in mijn schaamstreek dat de pijn zo ondraagbaar was dat ik naar de huisarts ben gegaan voor de eerste keer. Ik kon geen broek of onderbroek aan omdat dit teveel drukte en schuurde langs mijn schaamstreek en dus enorm veel pijm gaf. Arts vond het er ook slecht uit zien en gaf mij een antibiotica kuur voor 10 dagen en hibiscrub om uit te probedsn. Deze antibiotica kuur hielp wel wat maar niet naar wensen. Ontstekingen waren een stuk minder in hoeveelheid en minder pijnlijk maar waren er nog wel. Tijdens deze kuur nog wel sex gehad. Hierna terug gegaan naar de huisarts, deze vond het er ook beter uit zien en gaf (omdat ik dit graag wilde) een andere antibiotica kuur voor 2 weken en fusidinezuur creme voor als het genezen was en ik rode plekjes van een beginnende ontsteking zag komen.

Deze kuur hielp beter, ook tijdens deze kuur alsnog sex gehad en de ontstekingen bleven terugkomen. Hierdoor de fusidinezuur gaan smeren en hier ben ik enorm te spreken over. Deze hielp enorm goed. Echter bleven deze ontstekingen terug komen en de fusidine is maar 1 maand na openen houdbaar (wat deze week dus 1 maand word).

Nou had ik al een langere tijd mijn vermoedens dat de ontstekingen door de sex kwamen en gisteren is dit voor mij bevestigd. Ik en mijn vriendin hebben 2 dagen terug sex gehad en gister avond begon ik tijdens mijn werk wat te voelen in mijn schaamstreek. Ik keek even op het toilet en ja hoor, rode vlekken in mijn schaamstreek dus beginnende ontstekingen. Hiervoor hadden we ongeveer anderhalve week geen sex gehad en ook geen klachten. Nu dus gelijk de fusidine weer gaan smeren maar ik kan dit moeilijk de rest van mijn leven blijven smeren. Dit is ten eerste gewoon enorm oncomfortabel en dit gaat enorm veel problemen opleveren later als we samen kinderen willen.

Nu gaat mijn vriendin bij de kruidvat een pil halen tegen schimmel en als dit niet werkt gaan we beide naar onze eigen huisarts om het verder op te pakken om te kijken waar het probleem ligt.

Ik begin ondertussen wel een beetje moedeloos te worden. Ik hoop dat iemand een oplossing heeft of idee waar dit vandaan komt. Ik kan namelijk ook niks vinden op het internet hierover.

Ik hoor enorm graag van iemand.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 april 2019 19 29
Privé antwoord

Dat is een vervelend probleem. Ik denk dat het toch een combinatie van een aantal dingen is. De gevoelige huid en irritatie door wrijving. Een schimmelinfectie acht ik niet zo zeer voor de hand liggend. Transpireer je veel in de schaamstreek?
Je zou kunnen proberen, om de huid te wassen met UniCura zeep, voor en na de seks

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 juni 2019 9 27
Privé antwoord

Heb je geen last van schaamluis? Dat komt namelijk alleen voor op haren van de schaam- en baardstreek. Dit in tegenstelling tot hoofdluis, dat zit alleen in hoofdhaar.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaamluis

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB