0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 20 mei 2020 23 12
29 bekeken

Hi,

Ik ben een 18-jarige jongen en ik heb sterke vermoedens dat ik ADHD heb. De symptomen die mijn vrienden met ADHD hebben, herken ik heel erg bij mezelf. Zelf ben ik ook heel erg druk, moeite met concentreren etc. Ik denk zelf dat dit mij ook in de weg heeft gezeten, tijdens mijn schoolloopbaan. Nu wil ik mijn leven anders inrichten, mezelf laten onderzoeken op ADHD en het allerbelangrijkste ervoor behandeld worden. Ik denk dat wanneer ik er hulp voor krijgen, denk dan aan coaching en eventueel medicatie dat ik veel effectiever zou zijn.

Het enige probleem waar ik helaas mee zit, is dat mijn ouders niet in het bestaan van ADHD geloven. Eigenlijk 180* graden er anders over na denken. Na velen moedeloze discussies later over dit onderwerp, ben ik nog geen stap verder gekomen. Ik ben dan iemand die graag initiatief neemt, want ik merk dat ik er ook echt mee zit.

Nu zit ik er overna te denken om mezelf gewoon te laten testen, zonder dat mijn ouders hier wat van weten om toch de hulp te krijgen, die ik nodig heb.

Alleen hoe ik dit dillema goed oplossen, want op een gegeven moment ga je ook medicatie slikken e.d.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 mei 2020 23 32
Privé antwoord

Bespreek het met de huisarts en kijk dat je in ieder geval wordt getest. Je bent 18 en mag daar volledig zelf over beslissen. Mocht je een pos. test hebben leg je deze voor aan je ouders.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB