Answer Question
0
0

Al enige tijd heb ik last van mijn knie/scheenbeen. Tijdens het volleyballen is deze pijn op komen zetten bij een landing na een sprong en concentreert zich vlak onder mijn knie. Hier is een bult ontstaan die pijn doet als er druk op komt te staan (tijdens het sporten/springen/traplopen/heuvel opfietsen) en bij aanraking. Mijn fysiotherapeut heeft een jumpers knee uitgesloten omdat de pijn te laag zou zitten. Ook is er geen sprake van een avulsiefractuur (foto’s hebben dit uitgewezen).

Mijn fysiotherapeut weet niet wat het is en heeft me doorverwezen naar de huisarts. Die meent dat ik een Osgood-Schlatter knie heb en heeft me een week lang Naproxen voorgeschreven. Nu heb ik lopen googelen en overal staat dat Osgood-Schlatter enkel voorkomt bij kinderen en jongeren. Osgood-Schlatter schijnt bij volwassenen niet voor te komen. Ik ben echter 23 jaar oud. Mijn vraag is dus of een Osgood-Schlatter knie wel mogelijk is, of dat het mogelijk iets anders is? Overigens is dit de eerste keer dat ik deze klachten heb.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 28 april 2017 19 22
9902 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Osgood-Schlatter kan wel. Althans de klachten daarvan. Het is namelijk mogelijk dat eerder tijdens de groei is ontstaan, toen als groeipijn is afgedaan, en onder bepaalde omstandigheden, met name voetbal op iets latere leeftijd klachten geeft. Als de klachten blijven aanhouden, vraag dan een verwijzing voor de orthopeed.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 april 2017 20 29
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben 19 jaar en heb als sinds mijn 11 jaar de ziekte van Osgood-Schlatter. (Vastgesteld door dokter). Heb net gelezen dat het bij meisjes/vrouwen ook meestal voorkomt tussen de 12 en 15 jaar en het daarna zo goed als genezen of weg zou moeten zijn maar ik heb er enorm veel last van en het wordt alleen maar erger met de tijd. Ik had vandaag ook een afspraak in het ziekenhuis die mijn broer zijn knie heeft geopereerd (waardoor ik dacht dat het een knie specialist was) maar toen ik mijn verhaal begon te vertellen, bleef dat hij een schouderspecialist was en ik een afspraak moest maken met een kniespecialist.. heb dat ook gedaan dus binnen 2 weken mag ik op bezoek en krijg ik hopelijk meer te weten over mijn aandoening. Hopelijk krijg jij ook snel de info die jij nodig hebt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Megan
Beantwoord door 28 augustus 2018 1 58
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Osgood Schlatter is wel degelijk mogelijk bij volwassenen, ik ben eraan geopereerd op mijn 33e en kreeg er 1 jaar eerder last van. Het komt idd vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Limpinmark
Beantwoord door 18 april 2020 0 36
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je het niet operatief laat verwijderen, krijg je daar in op latere leeftijd problemen mee?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 16 juli 2020 12 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is nog maar de vraag of een operatie noodzakelijk is

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 16 juli 2020 13 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoe gaat die operatie in z'n werk en is het na die operatie helemaal genezen? Hoe lang was de herstel periode? Heb een vermoeden dat ik het heb en heb a.s dinsdag afspraak voor foto en mri.
Ben zzp-er en moet eigenlijk door met werk.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Marjon
Beantwoord door 26 september 2020 18 27
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb van jongs af aan osgood-schlatter. Pijn is vaak enige tijd weg maar de bult is altijd gebleven. Als ik een periode veel sport krijg ik er weer last van. Kan hierdoor ook nooit op mijn knieën zitten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Maxime
Beantwoord door 13 december 2021 19 31
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB