Answer Question
Categorie:
0
0

Hoi, ik ben een jongen van 15 en ik heb af en toe pijn aan mijn handen en voeten, soms ook armen. De pijn duurt dan maar 10 seconden ofzo, maar het komt wel 1 a 2 keer voor op een dag. Enig idee wat dit is en of het ernstig is?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 13 mei 2022 12 23
31 bekeken
Ik weet ook niet precies waar het licht maar het voelt alsof het bij de botten is.
( Anoniem at 13 mei 2022 12 24)
Ligt* autocorrectie
( Anoniem at 13 mei 2022 12 24)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,

Niemand kan je zonder onderzoek zo vertellen wat de pijn veroorzaakt.
Ga dus even naar je huisarts, die kan je onderzoeken.
Dat werkt beter dan via een forum 101 redenen opnoemen wat het allemaal zou kunnen zijn.
Daar word je hooguit meer ongerust van.
Een forum is soms handig,maar in veel gevallen kun je beter gewoon even naar je huisarts gaan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 13 mei 2022 13 49
Oke, bedankt. Ik was onlangs wel geweest en had een serieus vitamine b tekort, kan dat een reden zijn hiervoor?
( Anoniem at 13 mei 2022 17 56)
Ik maak me ook snel ongerust en toen ik dit inttikte op google kwam ik op een bottumor uit, maar dit is onwaarschijnlijk toch, dat het zo verspreid is? Handen en voeten. De kniepijn was volgens de dokter een gevolg van platvloeten.
( Anoniem at 13 mei 2022 18 32)
Google gaat altijd van het ergste uit. Daar moet je dus helemaal niet op kijken. En je dokter heeft al een verklaring gegeven,dan is de volgende stap naar een podotherapeut gaan voor zooltjes om je platvoeten te corrigeren.
( Suzan at 13 mei 2022 21 51)
Maar dat verklaart toch niet de pijn aan mijn handen ofwel? Kan dat van een vitamine b tekort zijn? En is dit mogelijk bij bltkanker, het lijkt me sterk dat je dat hebt zowel in voeten als handen toch?
( Anoniem at 13 mei 2022 23 08)
Vitamine B tekort kan voor zenuwpijn in handen en voeten geven. Maar zenuwpijn voelt absoluut anders dan pijn in je botten. Nogmaals,via een forum ga je geen goed antwoord vinden. Als je klachten blijft houden,ga dan terug naar je huisarts en laat opnieuw bloed prikken om te kijken of je vitamine B inmiddels op peil is. Dan kun je gelijk naar de pijn in je handen vragen. Botkanker zal het echt niet zijn,maar wat wel is,is zonder onderzoek niet te zeggen.
( Suzan at 14 mei 2022 8 42)
Oke bedankt, dat is wel al een geruststelling, en het kan best zenuwpijn zijn hoor, ik weet niet of het aan de botten is. Ik heb toen een voorschrift gekregen voor zware vitamine D(2000), dit is voor 3 maanden. Moet ik wachten to ze allemaal op zijn voor ik terug ga? . Zeer erg bedankt voor de hulp.
( Anoniem at 14 mei 2022 15 45)
Ik zou idd even afwachten hoe het gaat als je straks de hele kuur hebt afgemaakt. Als het dan niet verbeterd is, kun je terug naar de huisarts gaan om te kijken of de klachten ergens anders door veroorzaakt worden. Zolang je nog bezig bent het tekort aan te vullen, kun je nog niet uitsluiten dat dat de oorzaak is. En heeft bloedprikken ook nog geen zin,omdat je dan nog steeds een tekort zult hebben
( Suzan at 14 mei 2022 19 07)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB