Pijn zwaardvormig aanhangsel

Reageren
0
0

Als ik in mijn middenrif (thv zwaardvormig aanhangsel) druk, dan doet dat zeer op mijn borst aan beide kanten. Ook bij het ademen voel ik het, maar dan wel in mindere mate. Is dit gewoon iets onschuldigs of is er iets aan de hand?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 5 juli 2017 17 38
17115 bekeken
0
Misschien het syndroom van Tietze ? Als je er op drukt wordt de pijn erger Heb er zelf ook last van evenals dochter
(PAULIEN at 7 december 2017 9 44)
0
Heb ik ook gehad heet xiofodynie bij mij is hij verwijderd specialist in Amstelland ziekenhuis Amstelveen daar een gespecialiseerd chirurg ik had ook die klachten van pijn bij bukken en opstaan drukkend gevoel en last met ademen sinds nu 3 weken is hij verwijderd een stuk minder problemen vraag na bij chirurg dr hardden in Amstelland zieken huis
(Henk at 6 november 2021 18 05)
0
Beste Henk, ik ben 3x keer bij dr Garssen geweest. Bij de derde prik leek het erop dat het toch geen xifodynie was. Toch twijfel ik, nog steeds bij buigen en bukken drukkend gevoel en wat de laatste weken ook een drukkend gevoel geeft in de keel. Uit de ct scan bleek wel dat het xifoïd behoorlijk naar voren wees. Hielpen bij jou in eerste instantie de kortdurende injecties en had je overwegend pijnklachten of met name een drukkend gevoel. Ik heb soms ook als dat drukkende gevoel erger wordt het gevoel dat het in dat gebied prikt.
(Marjolien at 24 februari 2022 23 44)
0
Ik heb ook de diagnose xifodynie en krijg injecties. Van pijnlevel 7-9 waarbij ik niet meer wilde leven zit ik nu op 3-6 en nu na de 3e injectie heb ik ook geen momenten zonder pijn meer helaas. Die operatie krijg je dan een snede of kan dat met kijkoperatie? ik durf mij nog niet door te laten verwijzen naar Amstelland (mijn arts Acherman van Spaarnegasthuis doet die operatie niet omdat de risico's ook hoog zijn)
(Cindy at 4 februari 2023 10 59)
0
Beste Cindy, hoe gaat het inmiddels? Ben je alsnog naar het Amstelland ziekenhuis geweest? Ik heb mij wel laten opereren, het is een operatie onder volledige narcose, snede. Het prikkende pijnlijke gevoel wat ik had is wel weg maar zijn nog steeds klachten.
(Anoniem at 28 mei 2023 14 18)
Antwoord toevoegen
-20
Privé antwoord

Dat is een normaal verschijnsel. Je moet daar ook niet op drukken…achter het zwaardvormig aanhangsel zit de overgang van de slokdarm naar de maag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 5 juli 2017 18 19
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk dat u last heeft van xifodynie. Er is een chirurg in het Amstelland die u hiermee kan helpen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dominique
Beantwoord door 13 januari 2021 10 16
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Vraag voor mensen die ook een injectie gekregen hebben voor diagnose Xifodynie. Na vermoeden van mijn huisarts dat ik mogelijk xifodynie heb, vandaag langs geweest in het Amstelland. Chirurg vermoede na mijn verhaal zeker te weten dat ik het heb, echter de injectie met verdoving gaf alleen maar meer pijn (en hevig ook). De dagen erna ook meer pijn dan gewend…

Andere die dit herkennen? Dat de injectie meer pijn gaf? Iets wat een verdoving toch niet hoort te doen….

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dkolpa
Beantwoord door 6 februari 2023 19 30
0
Hoi, ja zeer herkenbaar. Heb sinds diezelfde injectie enorm meer pijn aan zwaardvormig aanhangsel. En ook de klachten die bij xifodynie zouden horen, zijn verergerd. Zoals kortademigheid, pijn schouders, misselijk, rugpijn. Vreemd. Weet u inmiddels hoe dit komt?
(Brandon at 28 februari 2023 15 02)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Mijn dochter heeft jaren terug de diagnose tietze gekregen en alles eraan gedaan om de pijn dragelijk te krijgen. Niets hielp. Uiteindelijk via een stukje in de Libelle terecht gekomen in het Amstelland ziekenhuis bij Dr. Garssen. De prikken hielpen niet maar na de operatie, waarbij het zwaardvormig aanhangsel is verwijderd is de pijn helemaal weg.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 17 april 2024 9 38
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]