0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniempje
Gevraagd op 21 juni 2018 18 35
133 bekeken

Ik heb een vraagje waar ik even niet wijs op uitkom. De afgelopen keer mijn pil doorgeslikt omdat anders mijn menstruatie anders niet goed uitkwam met een reisje die ik geplanned had. Ik heb toen alle pillen fatsoenlijk geslikt maar ik was de laatste of voorlaatste pil in de strip vergeten. Ik ben ten oren gekomen toen dat het niets uitmaakte en heb ik de vergeten pil gewoon ingenomen (binnen 12 uur was het) en de laatste pil rond de normale tijd. Toen heb ik mijn menstruatie door laten komen. Het was ietsje lichter dan normaal maar verder niks raars.

Ik moest voor deze strip nog 4 pillen slikken (maandag de laatste) voordat ik mijn strip af had, maar ik kwam vanmorgen achter dat ik gisteren mijn pil weer vergeten was omdat ik zeer druk was met schoolwerk.

Uit automatisme heb ik de de vergeten pil ingenomen maar het is helaas wel ná de 12 uur. Ik ga dus nu volgens de bijsluiter weer de pil doorslikken maar ik kom even niet wijs uit want ik zie wat verschillende dingen online staan. Ook heb ik nog 1 aparte vraag.

1. Moet ik de oude strip gewoon afmaken, en dan door gaan met de nieuwe strip zonder stopweek, of moet ik vanavond gelijk de nieuwe strip pakken en die afmaken?
2. Mocht ik in de toekomst weer de pil vergeten als ik aan het doorslikken ben, welke “week” geld dan betreft de regels van de pil vergeten? De ene website zegt week 3 en de andere website (dokter.nl forum) zegt week 2, dus wat ik dan de vorige keer had gedaan (vergeten pil innemen en strip gewoon afmaken). Welke regel geld dus nu voor doorslikstrips?
3. Ik merkte op paar dagen geleden dat ik opeens een klein beetje bloed in mijn ondergoed had. Het was niet zeer veel maar wel een redelijk vlekje. Mijn vriend wees er op aan na de seks. De dag van onze geslachtsgemeenschap was er verder geen bloed of overblijfsels van bloed, voor of na de seks, maar ik had in de morgen en de dag ervoor een lichte knijpende gevoel in mijn onderbuik alsof ik ieder moment mijn menstruatie kon beginnen. Ik had dus de dag ervoor een beetje gebloed. Verder heb ik geen krampen gehad of meer gebloed. Ik neem aan dat dit “spotting” is en geen kwaad kan?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 21 juni 2018 18 41
Privé antwoord

Voor nu: De strip verder afmaken en zonder stopweek doorgaan met de nieuwe strip
Als je de pill doorslikt gelden eigenljk de regels zoals die beschreven staan in de bijsluiter bij “pil vergeten in week 2”
In dat geval neem je de vergeten pil alsnog en en ga je verder met de strip.
Het bloedverlies kan door de vergeten pil veroorzaakt worden…

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 juni 2018 18 57
Privé antwoord
Heeft u het over de pil die ik tijdens het doorslikken toen was vergeten of die van vanmorgen? Het bloeden begon een paar dagen eerder voordat ik de pil was vergeten, maar als het over de vorige gaat snap ik het wel. Een hele stomme vraag maar geld het afmaken van de strip beide gevallen als ik hem vóór en ná 12 uur ben vergeten? Verder bedank ik u voor uw tijd!
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 21 juni 2018 23 43
Privé antwoord

“Als je de pill doorslikt gelden eigenljk de regels zoals die beschreven staan in de bijsluiter bij “pil vergeten in week 2”
In dat geval( als je dus de pil doorslikt) neem je de vergeten pil alsnog en en ga je verder met de strip.”
Als je een pil te laat inneemt, maar binnen 12 uur na het oorspronkelijke tijdstip, dan is het geen vergeten pil

Gemarkeer als spam
Geschreven door Lies
Beantwoord door 24 september 2018 8 22
Privé antwoord
Hoi, ik heb ook een vraagje. Ik ben 1 pil vergeten in week 3. Het is nu maandag en ik zou deze week mijn stopweek hebben maar ik ben de pil van zondag vergeten. Op internet staat dat je binnen 12uur nog kan innemen, geldt dat ook bij deze situatie? Alvast bedankt

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB