plasklachten man 32

Reageren
0
0

Hallo, ik heb sinds januari last van vreemde plasklachten. Ik heb vaak het gevoel dat ik urine lek echter vind ik geen vlek in mijn ondergoed. Mijn ondergoed voelt soms wel vochtig maar ik vermoed dat dit zweet is aangezien t voornamelijk bij mn liezen zit. Ik heb zelf meerder malen al aan mijn ondergoed zitten ruiken of ik een urine geur rook maar dat kon ik niet waarnemen. Ook ben ik obsessief gaan checken of ik daadwerkelijk urine aan het lekken was door op het moment dat ik dit voelde naar het toilet te sprinten om een papiertje tegen mn penis te houden om te controleren of deze vochtig is. Dit is nooit zo maar toch lijkt de penis zelf soms wel vochtig…

Nu komt het, ik heb een ziekte angststoornis en de huisarts vermoed dat mijn klachten hierdoor komen. Er is ook 2x een urine onderzoek gedaan waarbij alles goed was. Ik ben ondertussen 1x bij de bekkenbodemfysio geweest en deze denkt dat het een combinatie is van stress en het aanspannen vd spieren in de bekkenregio. Ik heb het er zelf momenteel erg zwaar mee omdat ik minstens 1x per dag ervan overtuigd ben dat ik urine verlies. Ik ben dan ook erg bang voor overflow incontinentie en catheterisatie….

Ik kom hier eigenlijk vooral om even mijn verhaal te doen aangezien ik het gevoel heb dat niemand naar mijn klachten luistert…. Ik weet niet zo goed hoe dit verder moet momenteel.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 21 maart 2024 12 10
77 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het klinkt niet alsof er niet naar je klachten wordt geluisterd.
Je bent bent onder behandeling bij de fysio, die (net als je huisarts)een vermoeden heeft waar je klachten vandaan komen.
Dan is de volgende stap daar iets mee doen en een behandelingstraject kan dan wel weken of maanden kosten voor het resultaat geeft.
Ben je ook onder behandeling voor je angststoornis?
Want daar zou je dan ook hulp bij moeten zoeken/krijgen om de oorzaak van je klachten aan te pakken.

Gr Suus

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 maart 2024 13 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben vorig jaar behandeld voor de angststoornis, hierna had ik geen klachten meer. Echter heb ik sinds oktober weer veel last, meestal is mijn voornaamste somatische klacht erbij buikpijn. Deze is overigens sinds mn plasproblemen helemaal weg wel typisch...

Ik ga worden behandeld door de fysio, afgelopen week uitleg gehad en volgende week nog meer uitleg. Om de 2 weken een afspraak voelt wel weinig. Ik twijfel nog of ik verdere hulp moet zoeken voor mijn angststoornis want als mijn behandeling bij de bekkenfysio succesvol verloopt dan zal hopelijk ook de angst afnemen. Misschien ga ik een keer somatische fysiotherapie proberen. Ik vind het vooral moeilijk in te schatten of het allemaal in mijn hoofd zit of er toch iets mis is inwendig.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 maart 2024 13 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik zou ook je angst met de fysio bespreken.
Zodat die mee kan denken of het verstandig is dat je de therapie voor je angsten weer op zou pakken.
Want als er in je hoofd iets zit wat jou toch steeds influistert dat het iets lichamelijks is, dan kan dat de therapie met de fysio behoorlijk in de weg zitten.
Als je angst de oorzaak is, moet je die aan pakken.

Gr Suus

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 maart 2024 17 55
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]