Plots niet meer tegen alcohol kunnen

Reageren
0
0

Beste lezer, ik loop al 3 jaar met een probleem. Ik leefde eigenlijk een perfect leven waarin ik veel plezier had en lekker naar feestjes ging noem maar op (18jaar, nu 21 jaar). Van de een op de andere dag werd ik op een zondag wakker met extreme dorst. Dit was veel extremer dan de nadorst die ik al kende. Hierbij last van veel andere klachten als extreme vermoeidheid, aanwezig kloppende aderen door mijn lichaam, duizeligheid etc. Ik een afspraak gemaakt bij de dokter en er bleek niks mis te zijn maar de klachten bleven (de dorst ging na twee dagen weg). Ik ben nu 3 jaar verder en al naar heel veel specialisten geweest maar steeds liepen de onderzoeken uit op niks. Nu ben ik doorverwezen naar een SOLK kliniek. Ik ben ervan overtuigd dat het probleem niet psychisch is omdat er duidelijke dingen zijn die invloed hebben op mijn klachten. Het is niet dat ik niet kan leven zonder een feestje natuurlijk maar er was nooit iets aan de hand tot op die ene dag. Ik heb wel COVID gehad maar niet zwaar. Mijn vraag is vooral, wat kan er mis zijn wat nog niet onderzocht is (er zijn algemene onderzoeken gedaan als bloed, bloeddruk, ecg) wat er voor zorgt dat ik me na wat alcohol zo slecht voel (dit is geen kater voor de wijsneuzen want die had ik voordat ik me slecht voelde ook al dus ik ken het verschil) en zo extreem uitgedroogd ben wat echt buitengewoon is? Ik hoor het graag.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 28 februari 2024 18 00
85 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je bent bij diverse specialisten geweest en nu vraag je verschillende fora waar helemaal geen artsen aanwezig zijn,een second opinion over de mening van die specialisten.....
Ik zou eens afwachten wat er op de SOLK kliniek gezegd gaat worden.
Want ook solk klachten kunnen heel goed worden getriggerd door bepaalde dingen, precies wat je zelf schrijft dat er duidelijk dingen zijn die invloed hebben op je klachten.
Zo kan het idee dat je alcohol gaat drinken en misschien onbewust bang bent voor problemen, zorgen dat je ook daadwerkelijk die klachten ervaren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 28 februari 2024 18 45
0
Ik vraag dit hier omdat ik misschien iemand kan treffen die een soortgelijk probleem heeft ervaren of dat nu ervaart.
(Anoniem at 28 februari 2024 20 57)
0
Mensen met solk klachten zijn op dit en ook het andere forum zeker aanwezig . Het grootste deel van de topics gaat erover. Alleen niet onder die noemer, omdat ze vrijwel allemaal denken iets (veelal ernstigs) lichamelijks te mankeren. Ook bij hen wordt er iets lichamelijks getriggerd in een bepaalde situatie of na het eten of drinken van bepaalde dingen. Bij jou is dat alcohol, bij een ander kan dat bijvoorbeeld melk zijn. Als een lichamelijke oorzaak is uitgesloten, is een solk traject zeker geen gek idee. En je zou niet de eerste zijn die zich daar tegen verzet omdat het "echt niet tussen de oren zit" en daarom blijft zoeken naar een,in jou ogen, echte oorzaak. Wat dan weer de klachten in de hand werkt en verergert omdat je er zo mee bezig bent. Solk klachten zijn echte klachten, alleen worden ze op een andere manier en door andere specialisten behandeld dan klachten met een lichamelijke oorzaak. En daarom zou ik je toch aan willen raden om open te staan voor wat er in de kliniek wordt gezegd. Gr Suus
(Anoniem at 29 februari 2024 8 39)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]