psychologisch gesprek zonder eigen risico

Reageren
0
0

Goedemorgen,

vorig jaar ben ik in het ziekenhuis geweest. Ik heb hier 2 weken geleden pas de rekening van gekregen (eigen risico). Aangezien het bezoek wel vorig jaar geweest is, is het eigen risico dus ook gestoeld op vorig jaar. Nu heb ik een paar heftige jaren achter de rug en ik merk dat ik daarover een psychologisch gesprek nodig heb. Het is alleen zo dat ik dan opnieuw eigen risico moet betalen en dus voor dit jaar op 700 euro uitkom. Dit geld heb ik gewoonweg niet.

Mijn vraag in deze, is er een instantie waar ik terecht kan op psychologisch gebied zonder dat ik hier teveel kosten aan heb.

Met vriendelijke groet

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 14 april 2016 8 17
83 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Voor alle psychologische hulp zal het eigen risico worden aangesproken. Tenzij er een aanvullende verzekering is die dit dekt.
kijk hier voor meer info….
http://www.psycholoog-en-praktijk.nl/wat-kost-een-psycholoog

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 14 april 2016 10 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Beste Deb.
Is een heel lastig probleem, naast de problemen die je al hebt. Het ligt er wel aan hoe ernstig je problemen zijn en wat voor hulp je nodig hebt. Wil je vooral wat van je af praten of aan dingen werken?
Tegenwoordig is er wel een praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts. Nou weet ik alleen niet hoeveel gesprekken je dan kan krijgen.
Andere mogelijkheden zou bijvoorbeeld maatschappelijk werk zijn.
Ruilen is tegenwoordig nogal in. Wie weet is er iets van een ruildienst mogelijk met een coach ofzo.
Of als je vooral je verhaal kwijt wil misschien iets van een maatje. Zelf chat ik weleens met hetluisterendoog.nl, dit is van Humanitas en ik moet zeggen dat het me beter helpt dan bij Sensoor.
Meestal krijg je de rekening idd een hele tijd later maar je zult hem toch moeten betalen.
Het financiele plaatje is lastig en ik ken je situatie natuurlijk niet. Verdien zelf wat bij met poseren en dat scheelt best in het rondkomen.
Als je een beetje creatief gaan denken zijn er soms wel mogelijkheden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tatatorretje
Beantwoord door 14 april 2016 15 09
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je psychische problemen of klachten ondervindt, kun je als eerste terecht bij de huisarts, bedrijfsarts of jeugdarts. Je krijgt dan hulp van een arts zelf of een Praktijk Ondersteuner Huisarts (POH) met een specialisatie in geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Er wordt een inschatting gemaakt van de klachten en je wordt via een aantal sessies geholpen met jouw psychische problemen. Deze sessies vallen onder huisartsenzorg en worden gedekt vanuit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage of eigen risico.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Floor
Beantwoord door 14 april 2016 21 28
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]