Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 23 juli 2017 12 43
68 bekeken

Een maand of vier of vijf geleden ben ik een ander voedingspatroon gaan proberen. Dit hield in: geen melkproducten (op volle yoghurt en grasboter na), geen varkensvlees, alleen speltbrood, verder veel salades en groentes, meer noten en alleen nog maar water drinken. Dit heb ik een week of twee/drie volgehouden, maar stukje bij beetje kwam het gebruikelijke eetpatroon weer gewoon terug. Ik let nu alleen op dat ik niet te vaak ongezond eet en vermeid nog steeds melkproducten zoveel mogelijk.
Daar vlak na begon ik gigantisch veel te eten zonder dat het hongergevoel weg ging of dat ik een vol gevoel kreeg. Ontbijt bestond vaak uit 6 broodjes, één á twee stukken fruit, een glas water en een bak volle yoghurt. Verder de hele dag door af en toe nog wat eten en soms weer een aantal broodjes. Bij het avondeten at ik hele borden vol en dan nog voor een tweede of derde keer opscheppen. Ik kreeg al opmerkingen van: “geen idee waar dat allemaal zou moeten blijven in dat lijfje van je?”(ik ben 184cm en 69kg met een vetpercentage van rond de 11% denk ik, dus absoluut niet zwaarlijvig) of “heb je een lintworm ofzo?”.
Dit heeft zeker wel aardig wat weken geduurd. Geen schommelingen in het gewicht o.i.d..
Nu heb ik zeker al een dikke maand last van mijn darmen. Als ik dan wat eet dan voel ik een paar minuten later m’n darmen waar ik echt last van krijg dan. De ene keer iets heviger dan de andere keer. Ik heb het idee dat het optreedt als ik zuivelproducten of m’n brood eet (misschien de boter of de melkhagelslag). Avondeten heb ik eigenlijk nooit last. Tot ik een ijsje eet, dan voel ik het weer.
Ook is de ontlasting dunner en veel last van gasvorming die af en toe echt niet te harde is.
De laatste paar weken is mijn eetlust ook weer erg veranderd. Van enorm veel eten en de hele tijd maar trek hebben, heb ik nu juist bijna helemaal geen honger meer en kan ik hele lange periode zonder eten. Avondeten doe ik meestal nog wel goed en een matig ontbijtje kan er wel vanaf, maar daar blijft het wel bij.

Wat zou dit kunnen zijn? Is het iets met gluten of lactose-intolerantie of is het iets met m’n bloedsuikerspiegel of schildklier.
Ik ga nu allereerst is een lijstje bijhouden met wat voor eten/drinken ik last krijg. Maar wilde alvast wat voor-research doen.

Ik hoor het graag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 juli 2017 13 22
Privé antwoord

Waarom ben je eigenlijk een ander voedingspatroon gaan proberen in eerste instantie bij 184 cm en 69 kg?
Hoe oud ben je? Ben je man of vrouw?

Ik ben man, 24 jaar. Ik had last van een droge en heel gevoelige huid die ik aan wilde pakken. Dat is nu ook beter door het matigen van koemelk-houdende-producten en geen varkensvlees meer te nuttigen of te matigen.
(Jiraiya at 23 juli 2017 14 14)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB