Answer Question
0
0

Ik heb sinds lange tijd (inmiddels 2 jaar) een rode uitslag van schimmel op mijn scrotum (alleen de balzak, niet de penis). Ik ben hiervoor meerdere malen naar de huisarts geweest, hier via elke mogelijke -azol (miconazol, clotrimazol, ketoconazol, fluconazol) gehad, zonder dat het ook maar iets verbeterd. Ik heb deze verschillende anti-schimmel middelen zowel als zalf, spray (met talk poeder) als pillen gehad, niks helpt. Deze middelen werken prima op mijn ‘normale’ huid (bijvoorbeeld in de lies), echter niet op de scrotum. Ik weet dat het een schimmel is omdat het is ontstaan vanaf een schimmelinfectie in mijn lies (die vrijwel meteen weg ging na 1 week miconazolnitraat).

Ik wil hier erg graag vanaf, waardoor ik ook veel zelf heb opgezocht. Op internet vindt je veel mensen met hetzelfde probleem (in het Engels ‘jock itch’), wat maar niet weg gaat met normale anti-schimmel producten. Door dit uit te zoeken ben ik ook het gebruik van Appelazijn en nu schoonmaak alcohol (‘rubbing alcohol’, 70% sterk) tegengekomen. Ik heb dit een tijdje gebruikt, en ik merk dat het er beter door wordt, alleen heel langzaam, waardoor ik het meerdere weken moet gebruiken. Ik ben echter bang dat ik mijn teelballen schade toebreng (en daarmee mijn hormonen/voortplanting), doordat alcohol natuurlijk niet goed is voor de cellen in het lichaam, en de huid daar erg makkelijk stoffen doorlaat. De huid raakt er uiteraard ook uitgedroogd door, maar hier merk ik verder niks van tot nu toe.

Ik heb hier hier veel naar gezocht, maar kan geen wetenschappelijke onderzoeken vinden over de schade van alcohol direct aangebracht op de scrotum. Is dit schadelijk voor mijn teelballen als ik dit voor een aantal weken doe?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 12 maart 2023 12 03
35 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is gewoon ontzettend slecht voor je huid en daar dus ook niet voor bedoeld. Je kunt zo een huidaandoening veroorzaken en dan heb je die er ook nog bij. het heet niet voor niets "schoonmaak" alcohol. Boven dien zal dat ook niet gaan helpen. Het zijn toch lichaamseigen schimmels die dan steeds weer terugkeren. En als je huid verzwakt door de alcohol zal het dus alleen maar erger worden. Je kunt je afvragen of het wel een schimmelinfectie is. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de dermatoloog.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 maart 2023 13 20
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB