Spierpijn/achillespees klachten door Atorvastatine?

Reageren
0
0

Geachte lezer,
Op 24 juli 2014 heb ik een herseninfarct gehad met Kwadrant anopsie als gevolg. Mogelijke oorzaak migraine spasme. Clopidogrel en simvastatine zijn de medicijnen die ik slikte. Spierpijnen rond de gewrichten werden steeds erger. De neuroloog beslist december 2015 om te wisselen naar Atorvastatine. Nu dacht ik dat dit hielp, maar vorige week donderdag kreeg ik last van een spier in het linkerbovenbeen. Na een kort sprintje van nog geen 10 meter schiet het me in de achillespees en kuit. De huisdokter zegt achillespees tendinitis en zweepslag. Dit na een klein sprintje? Nu, één week later heb ik last van achillespees, kuit en spierpijn in het bovenbeen. Ik merk dat ik met gestrekt been, dat al veel pijn doet, niet of nauwelijks voorover kan buigen. Wat nu? Ik denk dat Atorvastatine het probleem veroorzaakt en wil stoppen hiermee. Wat is u advies?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 24 februari 2016 8 29
544 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is niet erg waarschijnlijk dat deze klachten door de atorvastatine worden veroorzaakt. Een klein sprintje kan wel degelijk een zweepslag veroorzaken of een verrekking van de achillespees. Ga eens met de klachten naar een fysiotherapeut

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 februari 2016 17 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Abstract

Use of statins may be associated with certain tendinopathies and tendon ruptures, especially of the Achilles, quadriceps, and distal biceps tendons. Tendinopathy usually occurs within the first year of statin use and improves after the drug therapy is stopped.

Ik was sinds vorig jaar gestart met Atorvastine, ben recreatief loper en had voorheen nooit problemen met de achillespees, momenteel zit er bij mezelf ook een ontsteking … en ik leg de link met het geneesmiddel. In de (wetenschappelijke) literatuur is veel te vinden waarin die link ook wordt gelegd.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 augustus 2023 10 13
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]