Answer Question
Categorie:
0
0

Ik sport graag en altijd al. Voornamelijk hardlopen. (47 jaar. 1,73, 68 kg). Ik heb vrijwel nooit hoofdpijn maar afgelopen week zelfs ineens een stuk of 6 x migraine. Telefonisch een pilletje gehad voor op tong tijdens aanval. Later naar dokter gegaan en kreeg daar betablokkers mee. Om mij wat ontspannender te krijgen moet ik er 10 dagen 2 per dag slikken. (Mijn vader is 6 weken terug overleden en we hebben thuis ook nog veel geregel eromheen gehad dus is niet in mijn koude kleren gaan zitten zei de doker). Toch viel het me op dat ik ineens de migraine kreeg na een zware nachtmerrie en vastzittend gevoel in de nek regelmatig afgelopen week (ook als ik geen migraine heb).
Nu slik ik dus die pilletjes (ookal waren mijn bloeddrukwaardes nooit echt te hoog…(heb bloeddrukmeter al jaren dus meet soms eens). Zojuist waren waarden 112/63 en pols was 53. Nu heb ik toch wat vragen die ik wil begrijpen.

Om te beginnen; sporten is goed want het doet je bloeddruk ook wat op peil houden he. Maar tijdens het sporten verhoogt je bloeddruk toch ook? Is dat dan niet slecht?
Verder vraag ik me ook af of ik (ben wat kortademig tegen astma aan..heb puffers en krijg spirometrietest al paar jaar maar het blijft stabiel) door de betablokkers nu minder diep kan gaan tijdens het rennen of dat het door de lichte astma toch komt deze periode? En kan het kwaad dat ik ren met betablokkers? Worden mijn prestaties slechter? En mag ik er gewoon mee stoppen na die 10 dagen zonder gevolgen? (20 stuks van propranolol).
En bloeddrukwaarden zijn vooral duidelijk wat goed is en niet in rusttoestand voor mij. Maar als ik net wat meer wandel in huis en dan ga meten, dan zit je wellicht al iets hoger en weet ik niet meer of de waarden wel nuttig zijn te meten nog. Kortom…is er iets te zeggen over hoe waarden moeten zijn als je beweegt? Is er dan ook een te hoge druk bijv?

Alvast heel erg bedankt!
Anja uit Weert.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 6 mei 2016 13 17
129 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Allereerst nog gecondoleerd met het overlijden van je vader.
Tijdens het sporten, kan de bloeddruk verhogen. Dat is vrij normaal en zeker niet gevaarlijk tenzij ja al een erg hoge bloeddruk zou hebben.
Sporten met de betablokkers kan verder ook geen kwaad. Het heeft niet veel zin om de bloeddruk te meten meteen na het sporten. Dat geeft alleen maar een vertekend beeld. dat je wat kortademig bent kan door de betablokkers komen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 6 mei 2016 18 52
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB