Tarwe intolerantie of iets anders?

Reageren
0
0

Ik heb vaak last van buikpijn en andere darmklachten. Hiervoor ben ik naar mijn dokter gegaan, na een proef waarbij ik lactose uitsloot (zonder resultaat) constateerde hij Prikkelbare Darm Syndroom. Wat voor mij persoonlijk neerkomt op “de-term-die-we-gebruiken-als-we-het-niet-meer-weten”. Zelf denk ik aan een tarwe intolerantie maar mijn huisarts wil daar niet op testen omdat het niet vaak voor komt.

Toch heb ik een vermindering van de klachten ervaring na het uitsluiten van gewoon brood (alleen nog mais en spelt) en gewone pasta (ook alleen nog spelt). Mijn klachten zijn vooral merkbaar als ik pizza eet of bier drink (sommige biermerken reageer ik zelf direct op).

Ik zou graag een allergietest krijgen (geen uitsluitdieet), zijn deze er voor tarwe? Ik ben bereid tot een oncomfortabele test als dat nodig is om duidelijkheid te krijgen.

In de bijlage een notitie van wat mij is opgevallen

Attachments:
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 8 september 2016 19 34
199 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je zou voor een uitgebreide allergietest naar het ziekenhuis kunnen gaan, maar dat moet dan op verwijzing van je huisarts
Een tarwe allergie is niet zo waarschijnlijk. Je schreef in het lijstje dat je in Italië minder last zou hebben, maar dat zou dan vreemd zijn. Alle brood, pizza’s en pasta’s zijn van tarwemeel gemaakt op enkele uitzonderingen na. Ik zou dan eerder aan een glutenintollerantie denken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 september 2016 19 43
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]