Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Freek
Gevraagd op 2 november 2020 17 21
28 bekeken

Ik krijg al jaren op precies dezelfde 3 plekken op mijn kont ontstekingen. Deze zitten diep onder de huid en gaan nooit stuk. Ben al erg vaak langs de huisarts geweest en we hebben al redelijk wat geprobeerd, zonder echt effect. Het zijn echt dezelfde, soms krijg ik er een nieuwe bij op de andere bil of op mijn been, maar de drie die het vaakst terugkomen en de meeste pijn veroorzaken zitten op exact dezelfde plekken. Als ik geen pijn heb of zwelling van de huid kun je ze alsnog voelen, het zijn kleine zachtje bultjes diep onder de huid. Zo buiten de zomer om kun je op de plekken ook een kleine verkleuring zien.

Ik doe al de volgende dingen op aanraden van de assistentes en arts:

1. Niet meer smeren met trekzalf. Jaren gedaan en zonder enig effect,maar dit werd steeds aangeraden door de assistentes, maar bij het laatste bezoek (nieuwe huisarts) werd me dit ineens afgeraden.

2. hygiëne. De arts denk dat het vooral daardoor komt, ik doe inmiddels het volgende (bij iedere ontsteking schroef ik het op dus zit inmiddels op): 1 á 2 keer per dag douchen en gebruik daarbij Hibiscrub bij elke douchebeurt(zeep met Chloorhexidine). Deed het eerder om de dag zoals bij de apotheek werd geadviseerd, maar dat deed niets, dus gebruik het nu vaker en nog vaker.
Ik gebruik nooit 2x dezelfde handdoek, ik draag nooit vaker dan 1x een broek en nooit vaker dan 1x een onderbroek. Alles gaat meteen in de was (onze wasstapel is ook enorm). Wanneer ik een ontsteking heb dek ik deze altijd af met een steriel gaasje en vervang deze 3x per dag (ook al is de ontsteking niet eens open geweest).

3. Anti-biotica. Ik heb meerdere malen tijdens een ontsteking anti-biotica gehad om deze te verminderen. Dit werkte redelijk omdat de ontsteking sneller afnam dan wanneer ik het niet keer, maar ontsteking gaat nooit volledig weg, blijft altijd zacht onderhuids bultje over die bij enige irritatie weer terugkomt
En heb al eens een antibiotica kuur gehad voor de neus om een bacterie aanwezigheid te verminderen, was echter niet getest op die bacterie, en heeft tot zover geen resultaat.

4. Open laten snijden. Aantal keer laten doen, maar niet heel vaak. Onze arts is rond elke vakantie (lente-zomer-herfst-kerst) 2 tot 3 weken weg, dus meestal kan ik er niet terecht als ik met een ontsteking zit. Haar vervanger vind een ontsteking niet noodzaak genoeg, ik krijg op mijn flikker als ik daarvoor langskom, ook al kan ik van de pijn niet meer werken. Meestal word ik door de assistentes aan de telefoon al niet ingeplanned en moet ik thuisblijven en blijven smeren met trekzalf.

Dus, help, wat kan ik nog doen? Is er iets wat je kan doen behalve het bovenstaande tegen een ontsteking? Of ter voorkoming?
Bestaan er klinieken of plekken in NL waar je terecht kan als je arts op vakantie is? Desnoods tegen betaling, ik mis door de pijn vaak een werkdag of twee en als zzp-er merk ik dat meteen in de portemonnee, dus als ik ervoor moet betalen om maar 1 dag te hoeven missen teken ik daar direct voor.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 november 2020 17 41
Privé antwoord

Vraag een verwijzing voor chirurgie. Laat kijken of er niet iets beter kan worden ingegrepen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB