Answer Question
0
0

Ik ben een aantal keren flauwgevallen.
Terwijl ik bewusteloos ben ervaar ik een soort van trip waarbij mijn hersenen lijken te ontploffen met een achtbaan aan beelden die ik niet kan stoppen. Ik raak hiervan in paniek totdat ik heel hard schreeuw en weer bij kom.
Voor de rest is de aanleiding en nasleep meestal normaal. Ik heb te weinig gegeten of te lang gestaan en ervaar afhankelijk van de heftigheid misselijkheid en zweten maar herstel snel.
Aan de buitenkant lijk ik een soort shock te hebben. Ik knars op mijn tanden en sla soms met armen of sla mijn hoofd naar achter. In extreme gevallen bijt ik op mijn tong of heb urineverlies.

Ik heb van mensen gehoord die eenzelfde soort sensatie hebben maar niet bij behorende ‘paniek’ aanval. Epilepsie is uitgesloten door artsen omdat het verder normaal flauwvallen lijkt en ik het voel aankomen.

Wat kan deze ‘hersenexplosie’ zijn bij flauwvallen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 13 september 2019 16 14
88 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

flauwvallen en bewusteloos raken zijn toch wel verschillende dingen. Als je bewusteloos bent ervaar je helemaal niks meer. Je ben dus niet bewusteloos. Maar ook flauwvallen is niet erg waarschijnlijk als je gewaarwording en waarneming hebt. Je bloedsuikerspiegel kan hier iets mee te maken hebben. Een psychisch probleem is ook mogelijk.
Het kunnen namelijk PNEA zijn. Psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA) zijn aanvallen waarbij jongeren vreemde vaak schokkende bewegingen maken en/of afwezig zijn die veel lijken op epileptische aanvallen, maar een ontlading zijn van allerlei emotioneel opgebouwde spanningen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 september 2019 18 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo John,

Dank je wel. Het punt is dat er wel altijd een aanleiding is die past bij flauwvallen zoals te weinig gegeten, lang/heet douchen, of zoals laatst een ruggenprik.
Kan zo'n PNEA ook specifiek volgen na flauwvallen?

Groet

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tortoise
Beantwoord door 19 september 2019 8 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Een PNEA komt VOOR het flauwvallen. Flauwvallen is dan dus het gevolg.
Maar je geeft nu zelf de oorzaken aan. Dus dan is het flauwvallen een logisch gevolg. Je lokt het dus zelf uit. Te weinig eten ( bloedsuikerspiegel) Te lang te heet douchen ( bloeddruk) en de ruggenprik is een verhaal apart.
Dus: eet voldoende en op tijd, neem kortere douches met een normale temperatuur

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 september 2019 13 52
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB