Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 23 februari 2016 10 02
4336 bekeken

Beste Huisarts,

Symptomen: verdikking linker oksel, branderig gevoel linker schouder, uitstraling linker arm + linker schouder blad / vermoeid zwaar gevoel.

Bij mij op een echo is een lipoom (met waarschijnlijk een enkel bloedvat -> iemand een idee wat dat betekent?) gevonden. Donderdag naar de chirurg en dan waarschijnlijk een verwijzing voor een MRI.

Zelf dachten 2 huisartsen eerst dat het iets met een spier was (voelden met vingers geen klieren), omdat ik best veel sport, maar voor de zekerheid een echo. Daar kwam dus nu zo’n lipoom (3,5 cm) uit en zal er uitsluitsel moeten komen of het goedaardig is. Als dat het is, dan zal er waarschijnlijk gekeken moeten worden waar de irritatie van linker bovenrug, schouder, oksel en linkerarm (heb zelfs het idee nu ook linker been) vandaan komt.. of deze bijv. tegen een zenuw aandrukt. Maar goed, nu ben ik zelf ‘dokter’ aan het spelen. Eerst dus naar de chirurg. Ben wel erg benieuwd of u een idee heeft op basis van mijn e-mail).

Zelf hoop ik ook nog een beetje op een ontstoken pees, aangezien ik er ‘s ochtends het meest last van heb en dan ‘s avonds (dus na wat beweging) minder last van heb. Daarnaast las ik dat je sneller een peesontsteking hebt als je schildklierafwijking hebt. Die heb ik afgelopen jaar gehad; nu weer redelijk naar normaal (van veel te snel naar iets te langzaam nu; zonder gebruik medicijnen. Ben super angstig dat het iets ernstigs is… 🙁

Gr. Jean Paul
39 jaar

Gemarkeer als spam
Geschreven door JeanPaul39
Beantwoord door 23 februari 2016 10 33
Privé antwoord
Aanvullend: ik heb eerst ook nog aan RSI gedacht, omdat ik veel aan het bureau zit,..maar ja die ‘lipoom’ op de echo he..
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 februari 2016 13 36
Privé antwoord

Een lipoom is een goedaardig gezwel van vetweefselcellen. Op de echo is gezien dat er waarschijnlijk een bloedvat is ingesloten door het lipoom.
Het is een flink lipoom dat inderdaad op zenuwen en pezen kan drukken en zo best wat klachten kan veroorzaken.
Ik zou me daar vooralsnog niet al te druk over maken. Het zijn in de regel onschuldige dingen die wel voor klachten kunnen zorgen.

Bedankt Tandor. Het verhaal van het bloedvat dat ingesloten is door de lipoom doet me in ieder geval goed. Had het idee dat de huisarts het ernstig vond dat er een bloedvat te zien was. Alsof het dan iets kwaadaardigs zou kunnen zijn, zeg maar.. (heeft hij niet letterlijk zo gezegd overigens). Hopelijk is het dat en kunnen ze het dan eenvoudig weghalen. Dan gaat de champagne hier open, want ben doodsbenauwd. Heb zelfs het idee dat ik wat krampverschijnselen in mn linker kuit krijg (maar de vraag is inmiddels natuurlijk wel; wat komt er van de spanning en wat van de lipoom.. ? Overigens heb ik wel meer kleine lipomen in m’n lichaam die niet voor lichamelijke problemen zorgen. Die voelen allemaal aan als knobbeltjes die je kunt bewegen. In m’n oksel voel ik en de huisartsen niet zo’n knobbeltje. Meer als weefsel inderdaad. Kan het dan toch een lipoom zijn (dus niet hard)? En noemen artsen een verdikking niet standaard een lipoom tot het tegendeel (gezwel) bewezen is..?
(JeanPaul39 at 23 februari 2016 14 07)
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 februari 2016 19 03
Privé antwoord

Artsen noemen afwijkingen in of onder de huid niet standaard lipoom.
Als ze lipoom zeggen, dan bedoelen ze dat daar ook mee.
Het bloedvat maakt het wel iets moeilijker om het lipoom te verwijderen. Het bloedvat heeft wel wat extra aandacht nodig als het lipoom wordt verwijderd om onnodige bloeding te voorkomen.
Het lipoom voelt iets anders dan dan de rest, juist omdat er een bloedvat in zit.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Zeeuw
Beantwoord door 29 februari 2016 16 30
Privé antwoord
Voelt een kankergezwel eigenlijk altijd hard (hardheid van bijv. vetbobbel) aan (of juist niet)?
Dat kan heel verschillend zijn.
(unknown at 29 februari 2016 20 09)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB