Answer Question
Categorie:
0
0

Donderdag 23-2 kreeg ik na de lunch van een uitsmijter met kaas, uien, champignons last van mijn buik. Die pijn werd langzaam erger, na ongeveer een uur kon ik niet meer rijden. Mijn vrouw heeft ons toen naar huis gereden. Eenmaal thuis werd ik steeds beroerder. Om ongeveer 6 uur moest ik overgeven. Meestal knap ik dan aanzienlijk op, nu niet. Ik had heel erge pijn vlak onder het middenrif, midden van de bovenbuik. Uitstralingen naar de zijkanten, naar de darmen. Maar ook naar het borstbeen, de onderkant van de ribben en de zijkant van der ribben. Ik heb een stent, en herkende de symptomen niet van een hartaanval, anders had ik 112 gebeld. Ik zag heel bleek. Af en toe zweten, maar dat was van korte duur. Na een akelige nacht leek het beter te gaan en besloten we het nog even aan te zien. Vrijdag ging het iets beter, zaterdag bleef het ongeveer gelijk. Zondag werd het ineens weer slechter. Na overleg met de huisartsenpost maandag naar de huisarts. Die heeft mijn verhaal aangehoord, een ECG gemaakt en de CRP waarde bepaald.128. Ontstekingsindicatie. Geen antibiotica, omdat de dokter eerder aan een virale infectie dacht. Waarschijnlijk iets in de maag. De ontlasting heeft een normale kleur. De dokter gaf na mijn vraag aan, dat het, gezien mijn levensstijl, niets met de pancreas te maken kan hebben. Vannacht heb ik voor het eerst na 4 nachten goed geslapen en ik voelde me vanmorgen goed. CRP waarde was echter naar 154 gestegen. Ook is mijn buik opgezet en gespannen. Morgen wordt mijn bloed geprikt. Ik voel me nu iets slechter dan vanmorgen. Vrijdag wordt de CRP waarde opnieuw gemeten.
Ik ben een man van 72, gebruik aspirine en atorvastatine.
Mijn vraag: moet ik een second opinion aanvragen (wat de relatie met de huisarts verstoort) of gewoon maar zien hoe het zich ontwikkelt, zoals de arts voorstelt?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 28 februari 2023 16 11
28 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het lijken zo klachten van bijvoorbeeld een voedselvergiftiging of in ieder geval iets verkeerds gegeten. Mede omdat de klachten na de lunch zijn ontstaan. Als je er ongerust over bent, kun je natuurlijk altijd een second opinion vragen. Een verhoogde CRP waarde geeft doorgaans aan dat er een ontsteking cq infectie in het lichaam aanwezig is

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 februari 2023 16 33
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB