0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door annie m
Gevraagd op 30 september 2018 22 21
20 bekeken

wat zijn de symtomen van galblaas ontsteking?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 2 oktober 2018 9 16
Privé antwoord

Soms hebben mensen die een galblaasaandoening hebben daar weinig of geen last van. Een behandeling is dan niet nodig. Anderen zullen pijn en klachten ondervinden van één of meer van de volgende symptomen:

Aanvallen van misselijkheid of een onbehaaglijk gevoel in de bovenbuik, speciaal na het eten van vet of groenten, zoals koolsoorten.
Opboeren of een branderige pijn in de maagstreek en achter het borstbeen.
Aanvallen van scherpe pijn rechts boven in de buik, gepaard gaande met bewegingsdrang. Deze pijn ontstaat wanneer een galsteen vast komt te zitten in de galgang tussen de galblaas en de grote galbuis of in de galbuis zelf. Dit zijn koliekpijnen die ook kunnen uitstralen naar de rug. Deze pijnaanvallen houden op wanneer het steentje doorschiet naar de grote galbuis of naar de darm, of wanneer de galblaas te uitgeput is om verder te persen.
Een galsteen kan zo vastgeklemd zitten in de afvoerbuis dat er geen gal meer in of uit de galblaas kan. De galblaas kan dan niet meer werken en raakt vaak ontstoken. Dit geeft aanhoudende buikpijn en hoge koorts.
Geelzucht (gelige verkleuring van de huid) komt voor als een galsteen vast komt te zitten in de grote galbuis die naar de darm leidt. De gal kan nu niet meer in de darm lopen en komt in het bloed terecht. Behalve een gelige huidskleur veroorzaakt dit een ontkleuring van ontlasting (omdat er geen gal meer in komt) terwijl de urine donkerbruin wordt. Dit is een situatie die vaak een acute ingreep (endoscopie) of soms een operatie noodzakelijk maakt.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB