0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 3 januari 2016 16 30
2397 bekeken

Hallo,

ik ben een vrouw van 41 jaar en ik kamp al zeker twee jaar met ernstige vermoeidheid. Ik heb een druk gezin met drie kinderen waarvan 1 zorgenkindje. Ik sport 2 keer in de week, al kost dat wel steeds meer moeite. Na een paar uur normale dagelijkse bezigheden ben ik al helemaal op. Even rusten helpt wel (al is daar vaak geen tijd voor). Ook vind ik het moeilijk te accepteren dat iemand van mijn leeftijd overdag moet rusten. Ik vind de vermoeidheid meer dan je normaal in mijn situatie zou kunnen verwachten.

Ik ben in het verleden verschillende keren hiermee naar de huisarts geweest maar hij kon mij niet echt verder helpen. Hij wilde me wel doorverwijzen naar een vermoeidheidscentrum maar ik kon me daar niet echt in vinden. Die is er namelijk op gericht om met behulp van cognitieve gedragstherapie mensen stapje voor stapje weer aan de gang te krijgen, maar ik doe de meeste dingen nog. Er is wel een keer een tekort aan vitamine D gevonden, waarvoor ik supplementen heb gehad. Mijn B12 was in orde. Maar mijn klachten zijn nog niet over, er zijn er juist meer bijgekomen.

De laatste maanden heb ik naast de vermoeidheid ook last van spiertrekkingen over mijn hele lichaam. In mijn gezicht, bovenarmen, handen, billen, benen en voeten. Het is constant aanwezig, maar verspringt wel van locatie. Ook is mij opgevallen dat wanneer ik erg moe ben de rechterkant van mijn gezicht niet zo goed meedoet. De spieren zijn zwakker en ook mijn tong is dan scheef. Ik voel mij soms onzeker met lopen en heb vaak een zwak gevoel in mijn bovenbenen (vooral te merken bij traplopen en sporten). Ook heb ik een vreemd gevoel in mijn voet.

Mijn vraag is of dit een reden is om terug te gaan naar de huisarts, ondanks dat hij me in het verleden niet verder kon helpen. Of zouden mijn klachten allemaal ‘tussen de oren’ kunnen zitten, een vorm van overbelasting? De vermoeidheid is zo misschien wel te verklaren maar ik weet niet of de spiertrillingen en zwakte in mijn gezicht hier ook bij passen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 januari 2016 16 59
Privé antwoord

Ik denk dat het toch klachten zijn om mee naar de huisarts te gaan. Oververmoeidheid, vitaminegebrek, magnesiumtekort maar ook overbelasting kunnen oorzaken zijn. Doe ook eens de test op: http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

Gemarkeer als spam
Geschreven door Flow
Beantwoord door 2 juli 2016 10 10
Privé antwoord
Het is mogelijk dat door een allergie of intolerantie energie die je binnen krijgt door voeding niet goed opneemt. Dit komt omdat je lichaam de energie zal gebruiken om deze reactie te bevechten, waardoor de voedingstoffen voor de rest van het lichaam en spieren beperkt zijn. Ikzelf begon eerst last te krijgen voor, tijdens en later na een sport inspanning, waarbij er krampen, spiertrillingen optraden in spieren waar je normaliter niet snel kramp krijgt. Ik bedacht me dat ik voedzamer moest gaan eten en ging toen over op 2x per dag bruin brood te eten. De klachten achteraf gezien alleen maar toenamen zelfs tot het punt dat de klachten de hele dag aanwezig waren. Na een aantal dagen zoveel mogelijk tarwe & gluten te minderen begon ik me al stuk beter te voelen. Vanaf hier is het werken aan de psychische toestand, want die heeft deze hele periode overuren gemaakt met piekeren, Googelen van symptomen en angsten om steeds zwakker te worden en de controle niet meer over je eigen welzijn te hebben. Ieder geval zou je kunnen aansturen op een allergie test, het is het proberen waard ieder geval. Veel succes en sterkte
Gemarkeer als spam
Geschreven door Suus
Beantwoord door 14 december 2016 10 16
Privé antwoord
Weet je de B12 waarde in je bloed? Daar kunnen ook veel klachten vandaan komen. Er is nog niet zoveel bekend over B12. Ik heb een waarde bijvoorbeeld van 187. Volgens mijn huisarts prima, maar volgens de onderzoeken van de Researchgroup valt dit binnen het grijze gebied en kunnen mijn klachten (dezelfde als die jij beschrijft) wel degelijk van een te lage B12 af komen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 januari 2018 21 54
Privé antwoord
Ik heb dit ook. Dit komt door een allergie waarschijnlijk een of ander eiwit waar je niet tegen kunt bij mij komt het door melkproducten.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Isabel
Beantwoord door 24 juli 2018 19 09
Privé antwoord
Beste anonieme vrouw, je post is van twee jaar geleden zie ik. Hoe gaat het ondertussen met je? Heb je nog kunnen achterhalen waar al je klachten vandaan kwamen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door J. A.
Beantwoord door 14 mei 2020 17 28
Privé antwoord

Het is een poos geleden deze post, maar zou ook graag weten of je al meer weet of dat het beter gaat inmiddels?

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB