0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 7 maart 2016 19 19
1082 bekeken

Weet iemand wat vervette lymfeklieren zijn? Kan je last hebben van vervette lymfeklieren? Ik heb ze waarschijnlijk onder de oksel en ‘toevallig’ ook last van schouder, arm en bovenrug. En tot slot: hoe kom je aan vervette klieren en is er een manier om dat op te lossen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 7 maart 2016 19 35
Privé antwoord
Daar zou je doorgaans geen last van moeten hebben. Het zijn lymfeklieren die omgeven zijn door vetweefsel.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Jean Paul
Beantwoord door 7 maart 2016 20 14
Privé antwoord
MMm dan heb ik waarschijnlijk 2 dingen tegelijk. Kan z’on vervetting kwaad? En hoe ontstaat het en (hoe) kan het weer weggaan?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 7 maart 2016 20 16
Privé antwoord
Kwaad kan dat niet, maar het kan wel hinderlijk zijn. Bespreek het met je huisarts.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Jean Paul
Beantwoord door 15 maart 2016 8 40
Privé antwoord
Gisteren bij chirurg geweest en inderdaad te horen gekregen dat ze vanuit de MRI aangegeven hebben: vervette lymfeklieren. Chirurg vond dat vreemd, omdat de lymfeklieren niet zo groot zijn (de afmeting van ‘het gezwel’ is 3,5 – 2,5 – 1,5; langwerpig). Maar ik merkte ook dat er geen alarmbellen gingen rinkelen. Zijn advies: een punctie (dinsdag as.) of nog beter direct helemaal laten weghalen (wachttijd: 6 weken) want het hoort er gewoon niet te zitten zei hij. Echt haast had het niet, want hij gaf aan; je kunt het ook na de zomer laten weghalen (ivm sport). Ik ben nu toch weer enorm in dubio. De echo: lipoom met een enkel bloedvat. De MRI: vervette lymfeklieren. Zou het nu 100% vetweefsel zijn? Want dan is de punctie inderdaad onzin; maar hij heeft ‘m voor de zekerheid wel al ingeroosterd. Wat zou u doen: dinsdag een punctie laten nemen en als daaruit ook goedaardig komt, de bobbel laten weghalen op een moment dat het mij uitkomt later dit jaar OF de punctie overslaan en direct een afspraak maken voor het weghalen (week 19/20)? Dus eigenlijk 2 vragen: na echo en mri, 100% zekerheid? En advies: Eerst punctie of die overslaan.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 15 maart 2016 12 51
Privé antwoord
Ik zou de punctie toch laten uitvoeren. Dan weet je in ieder geval zeker of het vetweefsel is.
Gemarkeer als spam
Geschreven door autumn
Beantwoord door 8 oktober 2018 15 33
Privé antwoord
Ik heb een heel zeldzaam probleem: in het vetweefsel door het hele lichaam (ook hoofd/hals) ontwikkelen zich stevige strengen met daartussen ovale en ronde deeltjes. Het is ruim 4 jaar geleden begonnen in de onderbuik en mogelijk veroorzaakt door gifstoffen (vibrator). Echografie en MRI laten het afwijkende weefsel niet zien, behalve zwelling inguinale klieren. Tevens had ik HPV16-infectie en afwijkende PAP-test, waarin histiocytaire reuscellen gevonden. Hier en daar ook cystes (eierstokken, nieren, borsten) en schade aan de U-vezels in het hoofd. Kan iemand mij misschien advies geven hoe tot een diagnose te komen? Ik vrees voor weke delen kanker.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 9 oktober 2018 12 16
Privé antwoord

Je zult dit toch met je huisarts moeten bespreken.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB