0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Nicole
Gevraagd op 7 augustus 2018 21 10
47 bekeken

Misschien een hele rare vraag. Maar gisteren was er een vieze funzige oude man op een feestje waar ik was die tijdens het praten behoorlijk spetterde met speeksel, wat dus ongetwijfeld ook in mijn glas terecht is gekomen. Kun je hier een ziekte van oplopen, ik kom steeds vaker het woord HIV en hep B tegen, waar ik nogal angstig voor geworden ben.

Alvast bedankt voor u reactie.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 9 augustus 2018 0 56
Privé antwoord

Zo krijg je geen ziekten

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 9 augustus 2018 10 46
Privé antwoord
Bedankt voor u reactie. Op internet las ik dat als je uit een glas drinkt waar besmet bloed aan zit of (tong)zoent met een besmet persoon je hier hepatitis B van op kan lopen. In hoeverre is dit mogelijk?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 11 augustus 2018 9 53
Privé antwoord

Het hepatitis B-virus komt voor in bloed, sperma, voorvocht en vaginaal vocht. Hepatitis B wordt overgedragen door onveilig seksueel contact, bloedcontact of bloedproducten. Het virus kan ook rond de bevalling overgedragen worden van moeder op kind. Een kleine hoeveelheid besmet bloed in een wondje is al voldoende om een infectie te veroorzaken. Het virus kan dus niet worden overgebracht door normaal sociaal contact, zoals handen geven en knuffelen, of uit iemands kopje drinken.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB