Answer Question
Categorie:
0
0

Hi allen!

*Ik slik momenteel de Levonorgestrel/Ethinylestradiol (0,15mg/0,03mg Focus)*

Mijn vriend en ik hebben eigenlijk na de eerste maand samen condooms opgegeven. Nooit problemen ervaart en altijd netjes ongesteld. De afgelopen 2/3x liep het minder soepel. Had netjes mijn pillen geslikt, maar elke keer kwam mijn menstruatie later en later. Deze maand was het bijna 1,5 week te laat. Zwangerschapstest gedaan en was negatief, maar toch geeft het een naar gevoel als het uitblijft en die stress wil ik niet alsmaar ervaren (los daarvan heb ik momenteel geen dingen aan mijn hoofd waardoor ik vol met stress zit, dus dat is geen reden van uitstel geweest). Moet ook zeggen, een kindje is momenteel (heel gemeen…) niet welkom. Ik ben totaal niet in staat om voor een kindje te zorgen aangezien ik niet eens voor mijzelf kan zorgen (op basis van prioriteiten stellen), zou het laten weghalen, maar dat laat wel een grote impact achter en ook dat gevoel wil ik niet meedragen…

NU beweert mijn vriend, studeert biologische wetenschappen (uni, en ik ben weer een mbo’er haha), dat als je de pil goed blijft slikken de kans nihil is. Dat de 1% vaak de meiden zijn die toch stiekem een pil zijn vergeten of misschien na inname (de 4u) waterige diarree hebben gehad/hebben gespuugd, maar als ik op tiktok of instagram videos (voornamelijk dan tieners, ben zelf wel 23) voorbij zie komen beweren ze allemaal NETJES de pil te hebben geslikt….

Nu denken jullie waarschijnlijk zegt hij alleen omdat hij zonder fijner vindt, persoonlijk ervaar ik ook een fijner gevoel, een condoom ‘schuurt’ meer. Hoe nat ook… zelfs met silicone glijmiddel. Hij respecteert mijn (ondanks hij wel achter zijn punt staat van je zal niet zwanger raken) mening en wens (nu alleen nog maar condooms) wel. Dus het is geen zak eerste klas, maar toch vraag ik mij af of hij gelijk heeft?

Mijn moeder wilde mij eerst naar de arts sturen (voor het zo laat zijn) en zei geef maar aan dat je onveilig seks heb. Dit terwijl zij altijd de pil motiveert. Heb ik nou wel of geen onveilige seks als ik ENKEL de pil slik? Want wat zij allemaal in haar hoofd haalt snap ik ook niet meer…

En mijn laatste vraag, zoals te lezen valt heb ik liever ook geen condooms en aangezien wij ERG vaak actief zijn word het ook een groot kostenplaatje. Mijn tante had het over een spiraaltje. Dat dat effectiever is dan de pil. Klopt dat? En welke risicos zitten daaraan vast? Want een prikpil is mijn moeder door botontkalking als risico zwaar op tegen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 17 juni 2021 21 58
51 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je vriend heeft gelijk wat het slikken van de pil betreft. Ik denk dat het wel goed is om met de klacht naar de huisarts te gaan. Misschien is het goed om van pil te wisselen. Welk middelen voor jou het beste zou zijn kun je dan beter met je huisarts bespreken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 juni 2021 22 58
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dus zolang ik hem ECHT goed slik ben ik voor 100% beschermd? De videos zijn eigenlijk een kijker trekker dus?

Deels dacht ik dat hij gelijk kon hebben, maar je hoort zoveel verschillende dingen (docenten zeiden altijd de pil is niets, doe maar beide) en als mijn moeder ineens zegt ja de pil alleen is onveilig. Ja.

Maar zal bellen als ik halverwege mijn huidige strip ben. Alleen weet ik nog wel dat destijds mijn pil niet leverbaar was en ik een ander kreeg, alleen heb ik daardoor bijna een maand gebloed. Is dit nog wel een ding om aan te kaarten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 18 juni 2021 0 11
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De pil, mits goed gebruikt is het meest betrouwbare anticonceptiemiddel.

Ik zou het in ieder geval bespreken van de andere pil

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 juni 2021 1 07
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB