0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door A3S
Gevraagd op 4 april 2020 9 46
28 bekeken

Ik lees op internet dat in principe een verkoudheidsvirus de oorzaak is van een verkoudheid, en ook dat als je nooit verkouden wilt worden, je moet gaan leven als een kluizenaar. Dat laatste doe ik nu al bijna vier weken, want sinds het begin van de Coronacrisis in Europa. Maar nog steeds zijn er dagen dat ik hoest en een loopneus heb. Ik ben een man van 69 jaar, heb een probleem met een knie en mijn onderrug, maar ben verder slank en gezond. Mijn vragen zijn:
– kan ik sommige verkoudheidsvirussen altijd bij me dragen en daarvan verkouden worden?
– kan ik zelf vaststellen of ik bij hoesten en een loopneus echt verkouden ben of dat het iets anders is?

Verder valt me op dat op internet vaak wordt gezegd, ook door artsen, dat je wel verkouden wordt van een virus, maar niet van te koud gekleed zijn. Terwijl ik het opvallend vind, dat als ik verkouden word, ik meestal wel een moment kan aanwijzen van bijv. twee dagen eerder waarop ik het koud had (achteraf gezien een te dunne jas, want het zonnetje scheen zo vriendelijk), ik een uurtje op de tocht had gezeten (bij de deur in een café) of waarbij er iets vergelijkbaars aan de hand was.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 april 2020 16 48
Privé antwoord

Je kunt dat zelf niet onderscheiden.

Het heeft toch alles te maken met de tijd van jaar waarin meerdere virussen actief zijn. Te licht gekleed gaan en zeker op de tocht zitten kan wel je weerstand wat verlagen waardoor je vatbaarder bent

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB