Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 27 juli 2017 9 05
40 bekeken

Al ongeveer een jaar tot 1,5 jaar klaagt ons zoontje met name in de nacht over pijn in de benen. Overdag heeft hij ook wel eens last maar minder erg. In de nacht schreeuwt hij het uit van de pijn. Zijn tenen trekken vaan krom en kuit of kuiten worden hard. Wij dachten eerst zelf aan groeipijn maar hij loopt af en toe op zijn tenen. Daarom ongeveer half jaar geleden toen we bij het cb waren dit aangegeven zei verwezen ons door naar de fysio.Deze is alles bij langs gegaan; Voeding en drinken is goed. Zoontje eet extreem goed! en drinken gewoon voldoende niet te veel of te weinig. Tenen lopen doet hij alleen door enthousiasme maar kan goed lopen en er is verder geen spieren te kort of iets. Zelf denken we en de fysio ook nu aan overbelasting; zoontje is nogal actief en moeten meer rustperiodes inlasten en vaker de buggy pakken dit doen we merk wel deze periode dat het iets minder is maar komt nog wel met regelmaat voor soms 2/3 x per week soms 1 x per week. Laatst hadden we zelfs overdag een schreeuwend kindje met pijn in de beentjes. Nu kan ik me wel een beetje in denken hoor over dat de fysio zegt over belasting meer rust omdat hij erg actief is. Alleen blijft er in me achterhoofd spelen is dit echt de oorzaak? Mensen wijzen me op een bloed te testen of iets dergelijks. Hoe denken jullie hier over?
Zoontje krijgt ook voldoende melk producten elke dag banaan en andere fruitsoorten. Verder gezond en vrolijk kindje. Wel erg prikkelbaar. In mijn ogen moet een kindje kunnen vliegen en rennen en moet ik hem niet hele dag door verplichten om te zitten. Natuurlijk doordat hij nu veel pijn heeft doe ik dit wel, bescherming tegen zich zelf. Alleen het voelt niet goed.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 juli 2017 10 16
Privé antwoord

Vraag aan je huisarts en verwijzing voor de kinderarts. Een kindje van 1,5 jaar, hoe actief ook zou dit soort klachten toch niet moeten hebben. Hij zou hooguit sneller moe zijn en wat meer slapen door de activiteiten.

Bedankt voor je reactie, zo’n gevoel heb ik ook steeds. Ik ga liever even naar mijn eigen ha die is nu op vakantie dus ga ik volgende week wel even een afspraak maken.
(moeder at 27 juli 2017 10 21)
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 13 augustus 2017 18 47
Privé antwoord
In elk geval wel naar de huisarts. Het kan zijn dat hij wat tekorten heeft. Denk aan magnesium en diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Via bloedonderzoek kan je niet alle tekorten opsporen. Melkproducten kan je beter spaarzaam gebruiken. Het is minder geschikt voor de mens en het kan zorgen voor tekort aan magnesium, daarbij geeft het ook slijmvorming en het kan je hormonen ontregelen. Fruit kan goed zijn maar beter niet teveel fruit. In banaan zitten biogene aminen; stoffen die op je zenuwstelsel kunnen werken en klachten van allerlei aard geven. Als ie veel eet kan dat zijn dat hij misschien niet de juiste voeding krijgt. In Nederland is het vrij gebruikelijk om stapels boterhammen met een beetje beleg te eten maar brood vult doch voedt niet echt. Beter zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB