Angst voor mijn hart

Reageren
0
0

ik ben een vrouw van 27, bijna 28 en heb heel erge cardiofobie. Alles is begonnen toen ik 10 jaar geleden hartoverslagen kreeg en paniekaanvallen. Hierdoor gegeneraliseerde angststoornis, hypochondrie maar vooral cardiofobie gekeken.
Ik heb zoveel op google gezocht dat ik nu zo goed als alle hartproblemen ken.. ondanks onderzoeken bij de cardioloog zoals de inspanningstesr, echo, filmpjes en holters geraak ik niet gerustgesteld. hier kwam alleen uit dat ik overslagen heb, en een onvolledige rbtb, maar ook onschuldig zeiden ze.
Mijn hoofd blijft zeggen dat ik een hartprobleem ben. Meermaals bij de huisarts hiervoor ook geweest, maar ze blijft zeggen dat ik een structureel goed hart heb.
ik denk maar steeds dat ik een hartritmestoornis heb.
Met momenten een wat hogere hartslag, maar merk dat ik dan wel vaak in mijn hoofd bezig ben met de angst. Ook wel gehad dat mijn hartslag ineens de lucht in schoot, paniek, misselijkheid, licht in hoofd. Als je op internet zoekt, kan dit ook horen bij hartritmestoornissen, evenals paniekaanvallen. Daarom vind ik het zo moeilijk te onderscheiden.
ik ben bang dat iets over het hoofd is gezien, ookal heb ik vorig jaar nog onderzoek gehad bij de cardioloog.
Er is tijdens een paniekaanval nooit een registratie gemaakt kunnen worden, aangezien ik bij aankomst bij dokter al gekalmeerd was. De snelle hartslag trekt oij altijd vanzelf weg. Ik ervaar, zowel tijdens als zonder een paniekaanval verschillende dingen zoals licht gevoel en raar gevoel in hoofd, bonzend hart/hartoverslagen/versnelde hartslag, misselijkheid maar niet altijd, gevoel dat ik wil vluchten, hoog van adem.

Doorheen de dag pieker ik veel. ik probeer te relaxen met daimond painting, wandelen. Als ik aan het werk ben heb ik minder last. Ik kan gewoon trappen lopen etc. Ik heb een strak gevoel tussen mijn schouderbladen, nekspieren. veel last van darmen, maken veel geluid. Soms moet ik ook veel plassen.
Hoe groot is de kans dat ik toch iets aan mijn hart heb..

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 4 januari 2024 20 32
158 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als de huisarts zegt dat je niks aan je hart hebt, dan zul je dat niet hebben.
Je klachten passen heel goed bij angst, stress en chronische hyperventilatie.
Ipv over je hart piekeren,zou je je huisarts om hulp bij je angst voor hartklachten kunnen vragen.
En naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalings en ontspanningsoefeningen. Dan pak je de oorzaak van je klachten actief aan.

Gr Suus

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 4 januari 2024 21 57
0
Hier ben ik weer.. de angst is nogsteeds niet weg. Kan me zomaar ineens (vaker savonds rond 18u/19u) ineens slechter voelen. Smorgens valt dat heel goed mee. al een paar dagen lichamelijke klachten die niet weggaan : gevoel van slijmprop in de keel en als ik mijn keel schraap komt er ook een heel klein beetje slijm uit, ook veel slikken hierdoor.. boeren, misselijk gevoel hebben, hartslag die soms ineens wat sneller gaat (maar niet overdreven) met de nodige angst erbij, koude handen en voeten, moe voelen. Ik vind het heel moeilijk te geloven dat jet CHV is aangezien ik bewust meer bezig ben met mn ademhaling en het voelt echt niet alsof ik verkeerf ademhaal..
(Anoniem at 10 januari 2024 23 31)
0
CHV merk je zelf vaak niet. En ook als je bewust ademt,kun je dat nog te hoog en/of te snel doen. Dan controleer je als het ware de CHV. Een fysiotherapeut kan je helpen om echt via je buik te ademen. Groetjes Suus
(Anoniem at 11 januari 2024 8 30)
0
Hoe komt het trouwens dat iedere keer dat ik de auto instap om te rijden ik een paniekaanval krijg? Allesinds het voelt als een paniekaanval .. intens gevoel van angst, versnelde hartslag met soms een overslag, licht in hoofd, huilen, warm / koud hebben, zware benen, misselijkheid. sinds mijn hevige paniekaanval 3 weken geleden in de auto tijdens het rijden blijf ik dit hebben. Ik ervaar ook angst als iemand langs me in de auto zit, maar wel een stuk minder..
(Anoniem at 11 januari 2024 18 33)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat komt omdat je de autyo linkt aan paniek en angst

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 januari 2024 19 57
0
maar ik doe dit niet bewust… ik heb ook buiten de auto om paniek hoor. Maar dan vooral voor lichamelijke klachten/sensaties. Ik begin vanaf volgende week bij de psycholoog. Krijg alleen mijn brein niet overgehaald dat er niks met mijn hart is.. ook omwille vd overslagen. Voel er niet vaak eentje, dagelijks 1 of 2 , soms meer soms minder. Voelt niet onschuldig,
(Anoniem at 11 januari 2024 21 03)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ben je onder behandeling bij een psycholoog?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 januari 2024 19 59
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]