Answer Question
0
0

Hallo,

Ben een vrouw (24) en heb volgens de cardioloog goedaardige extrasystolen. Ik was wat onzeker om daarmee te sporten en ben toen naar een sportarts gegaan voor advies. Hij zag geen afwijkingen maar wel een relatief hoge maximale hartslag. De hartslag nam ook wat langzaam af na inspanning maar dit was niet zorgwekkend.

Inmiddels moet ik thuis werken aan mijn conditie door te lopen en wandelen. Ik ben al een aantal keer een stukje gaan fietsen maar ervaar regelmatig na inspanning een gevoel van zwakte en ziekte. Een dag geleden was het vreselijk. Tijdens het fietsen voelde ik me goed. Ik heb een uur gefietst met een gemiddelde hartslag van 165 en een maximale hartslag van 178. Ik heb ook netjes een cool down gedaan Op instructie van de sportarts. Toen ik na dit alles wat ging drinken en zitten begon het. Ik voelde me extreem misselijk. Ik voelde voorzichtig mijn pols en mijn hartslag daalde soms ineens van heel snel naar traag. Duurde een paar seconde en daarna ging het hart weer sneller. Ik heb uiteindelijk kunnen meten met een apparaatje op mijn vinger die ik van het ziekenhuis heb hoe ver de hartslag daalde en dit was wel schrikken. Hartslag varieerde van 38 tot 120. Toen het na een kwartier nog niet beter was heb ik de huisartsenpost gebeld voor advies. De arts maakte zich niet direct zorgen maar het was wel typerend voor een hartritmestoornis gaf hij aan. Vooral omdat er grote variaties inzitten. Het hart sloeg ook vaak over na de inspanning maar tijdens de inspanning was er niks aan de hand. Ik moest me maar niet direct zorgen maken was het antwoord.

Ik durf nu echter niet meer te sporten. Het was een rot sensatie waar ik misselijk van werd. Zelfs uren na de inspanning waren er meer extrasystolen dan normaal voor mij. Mijn huisarts heb ik hier al eens over benaderd maar die vindt het niet nodig om nog een keer een cardiologie onderzoek te doen. Ookal zijn de klachten veranderd. Ik kende wel een hoge hartslag en overslagen maar zulke variaties na inspanning vind ik eng. De arts op de post heeft mij ook niet gezien want hij wilde het telefonisch afhandelen. Hij gaf aan dat na zoveel inspanning m’n hart waarschijnlijk een beetje aan het zoeken was om weer tot rust te komen.

Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Ik krijg te horen dat het een ritme stoornis is en ik niet direct zorgen moet hebben maar wel een holter aan moet vragen extra. Mijn huisarts vindt dat niet nodig.

Ik heb er best angst door.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 18 juni 2022 19 46
30 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is een ritmestoornis maar wel een onschuldige.
Wie heeft gezegd dat je een holter moet aanvragen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 juni 2022 21 45
Ik betwijfel of dit zo onschuldig is. Het zijn wel erg grote variaties als je een hartslag na inspanning hebt tussen 38-120. Ik voelde het hart duidelijk vertragen en weer versnellen. Niet flauwvallen oid. De man van de huisartsenpost heeft dat gezegd tegen mij. De holter die ik eerder heb gehad was met metoprolol dus niet echt betrouwbaar. Alsnog wel 700 overslagen gezien in 24 uur. Maar daar doen ze verder niks mee. Ik wil vooral weten of ik nog wel kan sporten zo. Vind het doodeng als het hart van die sprongen maakt en zo laag dipt ineens na inspanning en vervolgens weer omhoog schiet.
( Andrea at 18 juni 2022 21 50)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als de huisartsenpost dat heeft gezegd, dan moet je huisarts dat onderzoek aanvragen. Je moet je niet laten wegsturen omdat de huisarts dat niet nodig vindt. Dus terug naar de huisarts en dat gesprek met hem aangaan
Met onschuldig bedoelde ik dus de extra systolen. Een hartslag van 38 is niet goed. Maar je moet je dan afvragen of het meten dan wel goed gaat. De saturatiemeters voor op de vinger zijn nogal gevoelig . Maar daar is dan de holter voor bedoeld. Die meet dat wel nauwkeurig

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 juni 2022 22 09
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB