Answer Question
0
0

ik ben een vrouw van 49 en gebruik al jaren diverse medicijnen waaronder concerta, ibertesan(vanwege neiging vochtvasthouden en licht verhoogde bloeddruk0, puffers, maagzuurremmer en baclofen(vanwege veel trillen van spieren met spierpijn, spierverstrakking en ontstekingen in aanhechting van pezen tot gevolg) en arcoxia. Ben gevallen in zomer, daardoor problemen in bekken, rug en beenspieren ontstaan. Moest arcoxia en baclofen daardoor opvoeren. Baclofen in combinatie met oefeningen van fysiotherapeut waarbij ik buikspieren dermate hard moest aanspannen dat ik adem in moest houden zorgden voor brachycardie. Had regelmatig hartslag van 44 bpm en om de 15 tot zelfs om de 4 slagen sloeg mijn hart een slag over. Betablokker hielp maar gaf veel bijwerkingen, slik nu half metropolol van 25 mg(=12,5) voor slapen. Gaat steeds beter maar blijf overslagen houden met name in rust, bij diep inademen, of na traplopen. Hartslagmeter laat zien dat bloeddruk dan ook erg schommelt, vlak voor overslag wordt hartslaglijn hele kleine hobbeltjes, na 1 of paar overslagen stijgt bloeddruk flink en herstelt hartslag zich weer beetje, bloeddruk zakt weer meer en verhaal herhaalt zich.
om conditie op te bouwen op loopband gegaan met hartslagmeter. Vlak van te voren 2 pufjes genomen. Begon met wandelen 5,5 km/h, hartslag steeg vrij snel van 80 naar 125, na ongeveer halve minuut zakte hij ineens naar 108, naar 80 (voelde zelf ook overslag) en werd ong 30 sec later weer redelijk stabiel richting 120. Na 2 minuten ging ik naar 9,5 km/u hartslag steeg eventjes richting 135 (eerste 5 a 10 seconde)en zakte ineens heel snel 120, 110, 95, 78, 58 en gaf toen even niks meer aan dit duurde ongeveer halve minuut, vlak daarna ging meter wel weer aangeven en zag hartslag weer oplopen vanaf 105 richting 130 tijdje (werd toen even duizelig maar dat herstelde vrij snel) en toen langzaam richting 140 en 150. Na 2,5 minuten ging ik weer wandelen 2 minuten en hartslag zakt vrij snel weer naar 120, bij tweede keer hardlopen ging het regelmatig van 120 naar 135 en toen langzamer naar 140 tot 160. Bij wandelen weer gewoon normaal. Maar bij laatste keer 1,5 minuut hardlopen op 11,5 km/h steeg hij eerst weer naar 135 maar na seconde op 5 tot 10 zakte hij ook weer 120, 110 tot 108 ongeveer voor 10 a 15 seconde en pas daarna liep hij weer eerst wat sneller en toen langzamer op tot 160.

Na inspanning zuurstofopname zelfs iets hoger dan ervoor was 95 a96 maar na lopen 96 a 97. Voelde me rest dag best goed maar het wegzakken van de hartslag en dan duizelig worden vond ik vervelend. Vooral omdat ik door ritmestoornis veel duizelig en moe ben geweest laatste maanden. Kan het kwaad, kan ik het voorkomen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 18 januari 2018 17 06
2398 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het wegzakken van de hartslag hoeft verder geen probleem te zijn. Je moet er ook rekening mee houden dat de hartslagmeters die aan dit soort apparatuur gekoppeld zijn niet altijd even betrouwbaar zijn. Je kunt er zelf in ieder geval niets aan doen, en ik denk eerlijk gezegd ook niet dat het echt nodig is.
Je zou hooguit kunnen proberen de intervallen bij het sporten wat aan te passen. Maar dat zou je het beste in overleg met de therapeut of instructeur doen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 januari 2018 18 09
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Laat je je vitamine waardes wel eens nakijken ? Je kunt een b12 tekort hebben dus laat deze nakijken aub .

Gemarkeer als spam
Geschreven door B12
Beantwoord door 21 oktober 2018 0 19
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zon hartslag meter pakt een gemiddelde en berekend dit telkens opnieuw. Dat betekend als jij 15 slagen hebt per 10 seconden, de meter dit vermenigvuldigd met 6 en zo heb je 90 slagen per minuut. Heb je een uitval of misschien wel 2 per 10 sec dan zit je op 13 slagen per 10 seconden en dus 6 x 13 is 78 slagen per minuut. Ik denk dat door de bradycadie het hart niet altijd direct de emotie, de behoefte van het lichaam volgt. Maar zolang je geen pijn op de borst krijgt, collaps neigingen of een continue lage hartslag dat je geen direct gevaar loopt. Waarschijnlijk heb je een AV blok. Je kunt dat zelf zien door je hartslag te tellen en tegelijkertijd te kijken op een secondewijzer op je pc of smartphone. Dan zie en voel je soms een hartslag verlengen. Dus i.p.v tik, tik tik is het ineens tik tik tiiiik. Je merkt dan dat de hartslag verleng wordt en zo als het ware een slag vertraagd word. Een uitval merk je vaak zelf en sommige moeten dan ook even kuchen. Maar als je heel druk maakt, vraag een holteronderzoek een echo en een fietstest in het ziekenhuis aan.. succes.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 5 januari 2022 11 57
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB