Krijg je zomaar medicijnen na EHH opname?

Reageren
0
0

Ben zeker niet in paniek, denk zelfs dat ik niets mankeer dan die ene x een paar weken geleden dat de HA mij met spoed met de ambulance naar de EHH heeft gestuurd. Alles ok behalve fietstest is tussentijds gestopt na hypertentie >250, nu volgen nog meer onderzoeken maar denk dat er helemaal niets aan de hand is en de klachten wel over gaan. Mijn vraag, is het normaal dat je vanaf de EHH zomaar medicijnen tegen hoge bloeddruk voorgeschreven krijgt? Ben oer gezond op wat vage klachten na. En wat zegt eigenlijk een fietstest als je daarvoor zo ongeveer platgespoten bent? Alvadt dank mocht er een antwoord zijn. Ik vind zomaar medicijnen slikken niet echt normaal. Zjjn trouwens wel top cardiologen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 27 februari 2024 21 45
50 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als dat nodig is, dan krijg je de medicijnen idd van arts voorgeschreven. En blijkbaar waren ze nodig want je bloeddruk was dus echt veel te hoog.
Dus zo "oer" gezond als je zelf denkt ben je blijkbaar niet

En wat bedoel je met zo ongeveer plat gespoten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 februari 2024 22 11
0
Dank voor de snelle terugkoppeling. Met platgespoten bedoel ik een aantal keren spuitjes nitroglycerine onder mijn tong bij de HA, in de ambu en tijdens opname. Geen idee waarom. Een keer kwam tijdens de opname een verpleger binnen rennen met nog een spuitje, het ging toen even langs mij heen allemaal en denk daar nu over na. Naar mijn mening als je alleen tijdens een inspanningstest een hoge bovendruk hebt (onderdruk prima) en een verandering in de ECG plaats heeft gevonden wil dat toch niet gelijk zeggen dat je Candesartan moet gaan slikken? Mijn bloeddruk is nu verder prima en daarnaast slaat alsnog mijn hart even op hol met de nodige druk daarbij maar vind ik persoonlijk niet verontrustend. De Echo en holtster volgt nog maar ook daar maak ik mij geen zorgen over. Nu moet ik wel zeggen dat ik totaal geen ervaring heb met hartzaken.
(Anoniem at 28 februari 2024 19 19)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het bleek een geringe mitralisklepinufficiëntie in gelukkig een ok functie van het hart. Aortaklep links was tijdens de hartecho niet te bepalen maar zal wel goed zijn. Gestopt met hartmedicatie na akkoord Cardioloog. Alleen klachten bij zware inspanning, dat moet dus vermijden, zo ook stress (maar dat geldt voir alles ;). Ik rook niet en drink geen alcohol gelukkig. Follow-up bij de HA en bij verergering klachten terug naar de Cardioloog.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 20 mei 2024 15 56
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]