Niet desinfecteren bloedprikken

Reageren
0
0

Ik moest gister bloedprikken en tot mijn verbazing ging de naald er al in voordat de plek was gedesinfecteerd. Ik schrok hier even van omdat ik normaal gesproken elke keer wel wordt gedesinfecteerd op de prikplek. Ik vroeg ernaar en er werd me verteld dat dit het verplicht is omdat het schijnbaar niks voorkomt. Klopt dit? Ik voel me er niet helemaal fijn onder aangezien ik ook vatbaar ben voor infecties vanwege mijn medische achtergrond. Wat zou er kunnen gebeuren nu?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 5 mei 2023 9 05
188 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik zou me niet te druk maken om "wat er zou kunnen" gebeuren.
Daar heb je niks aan,want je weet niet of het gebeurt.
Je bent met een steriele naald geprikt en degene die geprikt heeft,zal echt de regels wel kennen.
Mocht je wel denken klachten te hebben,neem dan contact op met je huisarts.
Maar nogmaals, ik zou me er niet druk om maken!

Gr. Suus

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 5 mei 2023 10 01
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ging vanmorgen bloed laten prikken en ze wilde de naald in mijn ader steken óók zonder eerst te desinfecteren! Ik vind dit echt niet kunnen!
Ik vroeg ernaar en ze had niet eens alcohol in het flesje. Ik zei ontsmetten aub want ik heb angst en zij zocht in een kast naar alcohol en ontsmette de prikplek maar ging vervolgens dan weer met haar vinger (waar ze daarvoor een toetsenbord had aangeraakt vol virussen en bacterien) eerst op de plek waar ze zou prikken. Ik vind het allemaal maar héél vreemd, zo verspreid je toch juist ziektes juist in deze tijd. Ik ben hooggevoelig voor alles en ervaar dit als zeer naar. Wordt wel rechtstreeks in je bloedbaan gevoerd!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 mei 2024 9 57
0
De topicstarter geeft in zijn of haar bericht al aan dat de assistente al reden heeft aangegeven waarom er niet gedesinfecteerd wordt, omdat het bewezen is dat het geen toegevoegde waarde heeft, het verspreid dus géén ziektes. Daarom wordt het dus niet gedaan, het zijn onnodige kosten en handelingen. Zou het bewezen zijn dat het wel toegevoegde waarde had, zou men het echt gewoon blijven doen! Er wordt een steriele naald gebruikt en dat is voldoende. Gr Suus
(Anoniem at 21 mei 2024 10 23)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]